top of page

Ravnomjeran razvoj Slavonije i Baranje uz podršku Vlade RH

Danas su se kandidati liste HDZ-a za IV. Izbornu jedinicu susreli sa stranačkim kolegicama i kolegama te simpatizerima i građanima Belišća na Obali Matije Ljubeka u Kajak klubu Belišće.

- Ova je utakmica bitna za Hrvatsku. Bitno nam je zadržati kontinuitet kojim smo započeli pozitivne trendove na nivou Hrvatske, a osjete se i na području Slavonije i Baranje. Ova je Vlada svojim djelima pokazala da joj je bitan ravnomjeran razvoj i to je nešto što trebamo i nastaviti u iduće četiri godine – rekao je Goran Ivanović, kandidat HDZ-a.

Hrvatska ide u dobrom smjeru i u svim područjima ima dobre rezultate, složili su se i okupljeni na druženju. Vlada RH na čelu s Andrejom Plenkovićem pokazala je da se izvrsno nosi i s pandemijom koronavirusa jer je uspjela spriječiti masovno širenje bolesti te ponudila mjere pomoći gospodarstvu.

- Mjerama Vlade spašeni su na desetci tisuća radnih mjesta, a poslodavcima su isplaćene potpore u iznosu od 162,8 milijuna kuna. To je najbolji pokazatelj kako Vlada Andreja Plenkovića zna kako spasiti gospodarstvo, a u isto vrijeme zaštiti živote ljudi. Zato ne trebamo puno govoriti, naši rezultati govore za sebe – rekao je nositelj liste Ivan Anušić.

Puno je godina trebalo da se na području Osječko-baranjske županije posloži pozitivna vertikala koja ima isti cilj. Posljednje tri godine Slavonija i Baranja to napokon imaju, od Grada Đakova, Županije pa do samoga vrha, odnosno Vlade RH koja prepoznaje razvojne projekte koje mi osmišljavamo i pripremamo, a Vlada ih financijski podržava.

- Važnost je u zajedništvu i u svemu onome što smo do sada napravili za razvoj Đakova, Đakovštine, Osječko-baranjske županije i na kraju krajeva za razvoj Hrvatske. Na našoj su listi ljudi iza kojih stoje rezultati. Samo županija je u Grad Đakovo investirala 52 milijuna kuna. Nikada ni jedna županijska vlast nije ni približno toliko uložila u Đakovo, ali i druge općine i gradove jer nam je cilj ravnomjeran razvoj – rekao je Anušić na skupu koji je u Đakovu organiziran na središnjem gradskom trgu.

Vodo-komunalni projekti znače život, razvoj infrastrukture značajan je za daljnji razvoj gospodarstva. 500 milijuna kuna kroz aglomeracije se ulaže na područje Đakova i Semeljaca, a dovršava se i akumulacija u Kešincima. Riječ je o umjetnom jezeru kojim se stvaraju preduvjeti za razvoj sustava za navodnjavanje. Na listi je dio nas koji obavljamo dužnosti na razini države, i s istim žarom razvijamo projekte za ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske jer uspješna Hrvatska znači i uspješnu Slavoniju, a uspješna Slavonija znači uspješnu Hrvatsku – rekao je Zoran Đuroković, kandidat u IV. Izbornoj jedinici.

Đakovčankama i Đakovčanima obratio se i njihov gradonačelnik, koji se također nalazi na listi za Hrvatski sabor.

Stanovnici Grada Đakova i Osječko-baranjske županije imali su prilike vidjeti što znači ista opcija na lokalnoj i nacionalnoj razini. Pokazali smo sinergiju koja je donijela razvoj našeg Đakova i Đakovštine. Vjerujem da će moji sugrađani prepoznati kvalitetu koja nudi nastavak razvoja našeg kraja, a to je lista HDZ-a u IV, izbornoj jedinici – zaključio je Marin Mandarić.


bottom of page