top of page

Čak 63 milijuna kuna izravnih investicija Osječko-baranjske županije u ĐakovuU Đakovo, inače drugi grad po veličini u Osječko-baranjskoj županiji, Županija je uložila značajna sredstva na području zdravstva, obrazovanja i infrastrukturnih radova. Nekoliko je važnih projekata koji su provedeni u protekle četiri godine, poput energetske obnove zgrada javne namjene ukupne vrijednosti 19.851.674,44 kune, zatim ulaganja u Dom zdravlja u Đakovu kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ vrijednih 4.461.751,99 kuna, ali i rekonstrukcije i dogradnje Doma za stare i nemoćne u Đakovu, čija je ukupna vrijednost 1.410.324,94 kuna.


- Ugodno me iznenadila informacija da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine imala 63,20 milijuna kuna izravnih investicija na području Grada Đakova. Obnovljeno je šest zgrada osnovnih i srednjih škola u vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna. Kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Županije obnovljen je Dom zdravlja OBŽ u Đakovu, preuređena je i rekonstruirana zgrada nekadašnjeg rodilišta u niz specijalističkih i ordinacija opće medicine, ordinacije su opremljene novom dijagnostičkom opremom. Prije tri i po godine srednjoškolsko igralište obnovljeno je novim sportskim terenima, rasvjetom i tartan stazom. Županija i Grad sufinanciraju školske obroke za učenike osnovnih škola te provodimo još niz drugih projekata. Nadam se da je Osječko-baranjska županija opravdala svoju ulogu na području Grada Đakova, naravno zajedno s gradskom upravom koja inzistira na svojim projektima. Nastavljamo dalje raditi na projektima, osobito školstva i zdravstva za koje je nadležna županija, a sadašnji mandat možemo zadovoljavajuće ocijeniti jer je 63 milijuna kuna stvarno velika investicija - zaključio je župan Ivan Anušić.


Još jedan važan projekt kojeg Osječko-baranjska županija provodi na području Đakova i Đakovštine je besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce za koji je ukupno izdvojeno 2.875.972,64 kuna, a Županija je pored toga uložila milijunska sredstva (nešto više od 4,5 milijuna kuna, nap.a) i u druga kapitalna ulaganja u osnovnim školama. Također, provedena su ulaganja u Ekonomsku školu „Braća Radić“ Đakovo (482.600,00 kuna), Gimnaziju „Antuna Gustava Matoša“ Đakovo (635.000,00 kuna) te u Srednju strukovnu školu Antuna Horvata Đakovo (449.000,00 kuna), a izrađeno je idejno rješenje dogradnje postojeće škole i nove sportske dvorane kako bi se omogućili dostatni prostorni uvjeti za rad Ekonomske škole B. Radić i Srednje strukovne škola A. Horvata u Đakovu (vrijednost projektne dokumentacije 900.000,00 kn).


Osječko-baranjska županija je također ulagala i u manifestacije i poboljšanje rada DVD-ova na području Grada Đakova za što je odobreno 274.300 kuna, a izdvojena su sredstva i za uređenje ruralnog prostora vrijednosti 657.586 kuna. Također, Županijska uprava za ceste je od 2017. do 2020. godine na području Đakovštine uložila 4.130.101,70 kuna.


bottom of page