top of page

Župan pružio snažnu podršku razvoju sporta na tradicionalnom prijemu sportašaNa tradicionalnom svečanom prijemu za sportaše, župan Ivan Anušić primio je 9. prosinca 2022. godine brojne vrhunske sportaše iz cijele županije. Klubovi nositelji kvalitete sporta, vrhunski sportaši te sportaši studentskog i školskog sporta okupili su se u prostorijama Osječko-baranjske županije kako bi im osobno i u ime Osječko-baranjske županije župan još jednom čestitao na brojnim i velikim sportskim uspjesima, a ujedno najavio daljnju i još snažniju potporu Županije.


- Sport u Osječko-baranjskoj županiji je jako snažan i možemo se pohvaliti s nizom izvrsnih rezultatskih ostvarenja. Kako bismo to dodatno osnažili, Županija se nominirala i dobila titulu Europske regije sporta te ćemo 2024. godine biti centar sportskih događanja Europe. Iduće godine radit ćemo na opremanju infrastrukture te većim ulaganjima u sport kako bi tu titulu i opravdali. Jedan od najvažnijih projekata u tom smislu je svakako sportski inkubator, koji sam danas ukratko predstavio sportašima, a koji će biti velika potpora svakom sportašu i onom tko to želi postati - rekao je ovom prilikom župan Anušić.


Osječko-baranjska županija svake godine izdvaja značajna sredstva za sport, od razvoja amaterskog do potpore vrhunskom, pa je tako u 2022. godini Program javnih potreba u sportu uvećan s početnih 3,6 milijuna kuna na 3,9 milijuna kuna, a u 2023. godini ta sredstva bit će još i veća. Uz financiranje, Županija putem pokroviteljstava raznih natjecanja, ali i organizacije vlastitih, dodatno potiče bavljenje sportom u svim dobnim skupinama.


Na svečanom prijemu u ime sportaša obratio se veslač David Šain, istaknuvši da nije lako biti profesionalni sportaš, no da potpora Županije u tom uvelike pomaže.

Comments


bottom of page