top of page

30. vojno hodočašće u LourdesuMinistar obrane na hodočašću je sudjelovao zajedno s više od 14 tisuća hodočasnika iz više od 40 država iz raznih strana svijeta.


“Vojno hodočašće u Lourdesu vidljiv je i opipljiv dokaz požrtvovnosti hrvatskog čovjeka i svakog hrvatskog branitelja koji je s krunicom oko vrata izborio hrvatsku samostalnost i slobodu”, poručio je ministar Anušić s jubilarnog 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u marijanskom svetištu Lourdes.


Govoreći o neraskidivosti Katoličke crkve i vjere s hrvatskim narodom i Hrvatskom vojskom, ministar obrane prisjetio se Domovinskog rata.

“Ovo je prilika da cijeli svijet vidi kako se Hrvatska vojska razvijala kroz povijest, ovdje priča priču o svojim bitkama i pobjedama. Nastala u Domovinskom ratu, postala je pobjednička Hrvatska vojska koja je ranih devedesetih branila, a 1995. i obranila i oslobodila Hrvatsku. Malo vojski u svijetu ima povijest i priču poput naše. Nikada ne smijemo zaboraviti, Katolička crkva oduvijek je bila uz hrvatski narod i zahvaljujući Katoličkoj crkvi i kršćanskoj vjeri preživjeli smo sve do danas”, rekao je ministar Anušić.
Comentários


bottom of page