top of page

Dvorac Eugena Savojskog u Bilju skriva ogroman turistički potencijal za Slavoniju



Završna konferencija projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije Dvorca Eugena Savojskog u Bilju održana je 29. studenoga 2022. godine u Kulturnom centru u Bilju. Ukupna vrijednost izrade projektno-tehničke i studijske dokumentacije za obnovu Dvorca Eugena Savojskog iznosi 2.216.000,00 kuna, a od navedenog iznosa 1.883.599,98 kuna, odnosno 85% su sredstva Europske unije. Preostali iznos od 334.000,00 kuna, odnosno 15% osigurali su Općina Bilje i Osječko-baranjska županija.


Ideja o obnovi dvorca seže više od deset godina unazad, a 2017. godine na inicijativu župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i općinskog načelnika Željka Cickaja, riješeni su imovinsko-pravni odnosi te dvorcem sada upravljaju Općina Bilje i Osječko-baranjska županija.


- Na početku prvog mandata rekli smo da će nam prioritet biti obnova baštine, što je i ovaj dvorac. U ovom trenutku se obnavlja dvorac u Našicama, a dvorac u Tikvešu je završen. Obnova ovog dvorca je prvenstveno turistički i povijesno bitna za Slavoniju, a svjesni smo koliko neispričanih priča krije Dvorac Eugena Savojskog i koji potencijal predstavlja za razvoj prvenstveno turističke ponude istoka Hrvatske - rekao je na Završnoj konferenciji župan Ivan Anušić.



bottom of page