top of page

Gospodarski centar OBŽ bit će temelj budućeg razvoja istoka Hrvatske
Gradilište Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, kapitalne investicije koju provodi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, danas (31. siječnja 2023. godine) sa suradnicima su obišli župan Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin te saborska zastupnica Nataša Tramišak. Predstavnici izvođača radova upoznali su nazočne s aktualnim stanjem radova, koji bi trebali biti uskoro završeni, a potom slijedi opremanje objekta i početak rada u novoizgrađenom prostoru, najvjerojatnije organiziranjem Osječkog proljetnog sajma.


Izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra OBŽ (multifunkcionalnog objekta predviđenog za sajmove, konferencije, kongrese i ostale poslovne događaje s mogućnošću prilagodbe veličini i zahtjevima događanja, ukupne bruto površine 4.989 m2) počela je u srpnju prošle godine na tzv. S cesti u blizini Južne obilaznice grada. Ukupna vrijednost projekta je 8,7 milijuna eura, s tim da bespovratna sredstva EU iznose oko 6 milijuna eura, 1,2 milijuna eura osigurava Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a Osječko-baranjska županija 1,5 milijuna eura.


- Projekt Gospodarskog centra OBŽ provodi se dvije godine, uskoro će biti završen i vrlo vjerojatno bit će otvoren već ovog travnja kada će u novom sajamskom prostoru biti održan ovogodišnji Osječki proljetni sajam. Podsjećam da je ovo projekt kojeg Osječko-baranjska županija provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom te Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Osnovni cilj ovog reprezentativnog projekta je razvoj gospodarstva na području naše županije, ali i istoka Hrvatske. Nakon završetka ove I. faze, planirana je i II. faza u kojoj će se izgraditi poslovni toranj te zatvorene hale, ali već ovaj izgrađeni objekt s gotovo 5.000 m2 zatvorenog prostora pruža priliku organiziranja različitih sajmova i drugih gospodarskih aktivnosti. Osječko-baranjska županija preuzima odgovornost i vođenje ovog objekta što znači da tvrtka Osječki sajam prelazi u tvrtku Gospodarski centar Osječko-baranjske županije u kojoj će se nastaviti razvijati dosadašnje aktivnosti, s naglaskom na njihovu nadogradnju i obogaćivanje dodatnim sadržajima - rekao je župan Ivan Anušić.

Comments


bottom of page