top of page

Izuzetno kvalitetna prometna infrastruktura u Petrijevcima za još kvalitetniji život građana



Nakon izgradnje i puštanja u promet obilaznice Petrijevci 29. lipnja 2020. godine, počela je i rekonstrukcija cesta u samom naselju, prije svega glavne ulice čijih je 2,7 kilometara zapravo dio državne ceste D34 (Slatina - Osijek). Tom cestom dnevno je prolazilo više tisuća vozila, što je prije izgradnje obilaznice predstavljalo i veliki sigurnosni problem za mještane. Investitor i druge faze rekonstrukcije ove dionice DC34 su Hrvatske ceste, a Osijek-Koteks d.d. je izvođač radova vrijednih 2,85 milijuna eura. Podsjećamo, obilaznica Petrijevaca duga je 3,88 kilometara, vrijednost investicije bila je 9,36 milijuna eura, a projekt je sufinanciran iz fondova Europske unije.


Povodom završetka radova na rekonstrukciji glavne ceste u naselju, Petrijevce su posjetili župan Ivan Anušić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić te saborski zastupnik Goran Ivanović, a dočekao ih je Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci.


Župan Ivan Anušić je naglasio kako je riječ o još jednom projektu koji su Hrvatske ceste završile na području Osječko-baranjske županije.


- Hrvatske ceste rade čitav niz velikih i impresivnih projekata na području naše županije. Zahvaljujem svima na suradnji i inicijativama koje idu od općinskih načelnika i gradonačelnika prema županiji i nas prema Hrvatskim cestama i resornom ministarstvu, kod koga uvijek nailazimo na odobrenje. Možemo biti zadovoljni s cestovnom infrastrukturom na području Osječko-baranjske županije, ali i općenito s prometnom infrastrukturom, s napravljenim, započetim i projektima u tijeku, kao i projektima koji su najavljeni, odnosno spremni, s riješenim imovinsko-pravnim odnosima i građevinskim dozvolama. U idućem razdoblju osigurat će se sredstva za daljnju rekonstrukciju prometne infrastrukture koja je potrebna istočnoj Hrvatskoj, poput Zračne luke Osijek, cestovne, željezničke i riječne infrastrukture. Sve je obnovljeno, u tijeku ili će u idućih godinu-dvije početi obnova - rekao je župan Ivan Anušić.

bottom of page