top of page

Kapitalna ulaganja u Valpovo veća od 25 milijuna kuna
Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine ostvarila je značajna investicijska ulaganja u Grad Valpovo u iznosu nešto većem od 25 milijuna kuna. Energetski su obnovljene škole, poboljšana je kvaliteta usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a ulagalo se i u komunalnu i društvenu infrastrukturu.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić podsjetio je da mu je u protekle četiri godine na čelu Županije najvažnije bilo ravnomjerno razvijati sve dijelove, od najmanjih općina do većih gradova.


- Osječko-baranjska županija je u protekle četiri godine na području Grada Valpova ostvarila 25,69 milijuna kuna izravnih investicija. To su projekti energetske obnove Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu i Osnovne škole u Ladmirevcima, ulaganja kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele OBŽ, projekt besplatne školske kuhinje koji su ove dvije osnovne škole u cijelosti primijenile te većinom pripremaju kuhani obrok, a njihovi učenici uživaju kompletan benefit besplatnog i kvalitetnog školskog obroka, što i jeste cilj našeg projekta. Naravno, tu su i investicije ostvarene preko Županijske uprave za ceste, razne dotacije poput dodijeljenih za biciklističke staze i drugi projekti kojima nastojimo i uspijevamo poticati ravnomjeran razvoj svih naselja i područja Osječko-baranjske županije - rekao je župan Ivan Anušić u Valpovu.


Po ukupnoj vrijednosti (6,5 milijuna kuna), energetska obnova zgrade OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu je jedan od najvrjednijih projekata obnove u Osječko-baranjskoj županiji. Osim ove škole, Županija je energetski obnovila i zgradu OŠ Ladimirevci, a ukupna vrijednost tog projekta je 4.403.247,75 kuna, što znači da je ukupna vrijednost energetske obnove na području Grada Valpova iznosila 10.904.053,56 kuna.

Kroz projekt “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području OBŽ-a”, a za potrebe ordinacija koje se nalaze na području grada Valpova nabavljena je nova medicinsko–tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema te informatička oprema u vrijednosti 1.340.600,00 kuna (UZV, EKG aparati, CTG aparat, kolposkop, defibrilatori, stomatološke i ginekološka stolica).


Osječko-baranjska županija sufinancirala je u 90%-nom iznosu (Grad Valpovo u 10%-nom, nap.a) i školske obroke za sve osnovnoškolce projektom “Besplatan obrok za sve”, za što je izdvojila ukupno 1.018.648 kuna. Osim toga Županija je provela i druga kapitalna ulaganja u obrazovne ustanove, prije svega u OŠ Matije Petra Katančića Valpovo u iznosu od 590.00 kuna, potom u Srednju školu Valpovo u iznosu od 568.000 kuna te u OŠ Ladimirevci 1.385.000 kuna, od čega 1.100.000 kn za dogradnju knjižnice i kuhinje i popravak fasade u PŠ Ivanovci.

Comments


bottom of page