top of page

Poljoprivreda kao temelj revitalizacije Slavonije i Baranje

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za 4. izbornu jedinicu iz Osječko-baranjske županije prvog su se dana kampanje družili s građanima najvećeg slavonskog grada – Osijeka. Obišli su osječku tržnicu, žilu kucavicu Grada na Dravi gdje svakodnevno na stotine poljoprivrednika

prodaju svoje domaće proizvode. Važnost tržnice za sve građane, a ponajprije za poljoprivrednike kojima je to jedino mjesto za plasman svojih proizvoda prepoznao je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na čelu sa županom Ivanom Anušićem i načelnikom Stožera Goranom Ivanovićem, danas kandidatima na HDZ-ovoj listi. Za vrijeme krize uzrokovane koronavirusom upravo su oni inicirali otvaranje tržnica pod epidemiološkim mjerama kako bi naši poljoprivrednici trpjeli što manje gubitke.

- I dalje ćemo poticati proizvođače jer su oni budućnost slavonsko-baranjske, ali i hrvatske poljoprivrede. Kao župan, inicirao sam i osmišljanje mjera za pomoć poljoprivrednicima čije je poslovanje pogođeno koronavirusom, a uskoro ćemo ih i predstaviti. Nastavit ćemo sinergijski djelovati kao i do sada, samo je kroz mjere Ministarstva poljoprivrede u ruralni razvoj investirano milijardu i šesto milijuna kuna tijekom mandata ove Vlade – rekao je Ivan Anušić, nositelj liste HDZ-a za 4. izbornu jedinicu, i najavio skori početak izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, projekta na kojemu se aktivno radi već duže vrijeme, a koji će uz redovite, imati i posebne sadržaje za ekološku proizvodnju.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić jedan je od kandidata HDZ-a u 4. izbornoj jedinici za koju kaže kako je tijekom svog ministarskog mandata posjetio gotovo sve gradove i općine na ovom području potpisujući brojne projekte koji se kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem provode na istoku Hrvatske.

Najavio je 5. srpnja početak „drugog poluvremena“ kada će Hrvatska demokratska zajednica nastaviti s provedbom niza projekata za revitalizaciju Slavonije i Baranje.


- Tražimo potporu građana za drugo poluvrijeme, kada taj projekt možemo doraditi i dodatno proširiti te osigurati još financijskih sredstava. Ukupno je do sada 12,5 milijardi ugovorenih sredstava kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, od čega za područje Osječko-baranjske županije 4,6 milijardi kuna. Poruka Vlade i premijera Plenkovića je da uz iskustvo i dobru sinergiju između regionalne, lokalne i nacionalne vlasti možemo osigurati bolji život građana u ovom dijelu Hrvatske – izjavio je Pavić te dodao kako mu je čast i zadovoljstvo što je u kampanji za nadolazeće parlamentarne izbore upravo u ovoj izbornoj jedinici.

Nositelj liste za 4. izbornu jedinicu naglasio je i kako žele ponoviti izborni rezultat iz 2016. godine, ali i priželjkuju još jedan, sedmi mandat.

- Pokrenuli smo, ali i realizirali niz projekata na području Slavonije i Baranje, ali i cijelog istoka Hrvatske. Vjerujem da će Slavonci i Baranjci to i prepoznati. Vjerujem kako će naša lista, ali i razvojna politika koju vodimo doprinijeti boljem rezultatu nego prije četiri godine – zaključio je Anušić.


bottom of page