top of page

Ministar Anušić čestitao Dan državnostiPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u povodu Dana državnosti, rođendana demokratske Hrvatske, kada hrvatska trobojnica na poseban način označava proces osamostaljenja od bivše države, prisjetio se hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske.

“Hrvatski se narod u bolu i krvi izborio za svoju samostalnost i demokraciju. Hrvatski branitelji svojom su hrabrošću i odlučnošću zaustavili agresiju i obranili tek stvorenu državu od neusporedivo moćnijeg agresora. Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman svojom je vizionarskom politikom vodio Hrvate do slobode i samostalnosti”, poručio je ministar Anušić.


Pobjednička Hrvatska vojska, stvarana u uvjetima obrambenog rata, ima posebno mjesto u proslavi Dana državnosti. Danas, nastavio je ministar Anušić, u uvjetima mira prilika je da Hrvatska vojska kroz pokazne vježbe demonstrira sposobnosti svih svojih grana, ali i svojih vojnika, dočasnika i časnika, nasljednika heroja Domovinskog rata.


“Poučeni iskustvom stvaranja naše države, naša je obveza i zadaća stvarati još moderniju i još opremljeniju Hrvatsku vojsku. Svojom spremnošću i snagom moramo slati poruku da smo u svakom trenutku spremni spriječiti bilo kakvu primisao ugroze teritorijalnog suvereniteta i sigurnosti hrvatskog naroda. Mir i sigurnost nemaju cijenu, gradimo snažnu vojsku baš zato da Hrvati više nikad svoju slobodu ne moraju braniti oružjem”, rekao je ministar Anušić.
Commentaires


bottom of page