top of page

Nastupni posjet veleposlanice BiHPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić primio je (13. veljače 2024. godine) u Ministarstvu obrane u nastupni posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elmu Kovačević-Bajtal.


Ovom prigodom, ministar je izrazio potporu Republike Hrvatske cjelovitosti Bosne i Hercegovine. “Snažno podupiremo pristupanje Bosne i Hercegovine europskim političkim i sigurnosnim organizacijama. Ovakav put ispravan je ne samo za hrvatski narod u BiH već i za prosperitet i sigurnost cijele Bosne i Hercegovine”, naglasio je ministar.


Ministar je dodao da pomoć Hrvatske Bosni i Hercegovini nikada nije bila jasnija nego zadnjih sedam godina te da će tako i ostati. Ulazak Bosne i Hercegovine u EU i NATO od strateške je važnosti i za Hrvatsku, kao i stabilna i funkcionalna BiH.


“Bosna i Hercegovina država je triju konstitutivnih naroda, a Hrvati Bosne i Hercegovine jedan su od ta tri državotvorna naroda”, poručio je ministar Anušić te istaknuo da Hrvatska odbacuje i osuđuje separatizam dijela političkog spektra u BiH kao i pokušaje unitarizma, preglasavanja i nametanja političkih predstavnika jednog naroda drugom narodu.


Veleposlanica Kovačević-Bajtal zahvalila je hrvatskoj strani na potpori koju Hrvatska pruža Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu te izrazila uvjerenje kako će se nastaviti uspješna suradnja u području obrane.
Comments


bottom of page