top of page

#Neupitno za Draž, Kneževe Vinograde, Čeminac, Dardu i Bilje




Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić, u pratnji kandidata za svoje zamjenike Mate Lukića i Josipa Miletića, obišao je Općinu Draž u kojoj ih je dočekao kandidat za načelnika i trenutni načelnik Stipan Šašlin. Župan Anušić je pohvalio suradnju s načelnikom i podsjetio na velike turističke potencijale ove općine.


- Izuzetno smo zadovoljni realiziranim projektima, visinom uloženih sredstava i svega što je u protekle četiri godine napravljeno na području Općine Draž. Baranja je biser kontinentalnog turizma Hrvatske te je tako vidimo i razvijamo, a posebnu ulogu u tomu ima Općina Draž. Moram istaknuti da je suradnja s načelnikom Šašlinom uvijek bila odlična, a siguran sam da će tako biti i u sljedeće četiri godine kada ćemo zajedno s ministarstvima i Vladom RH, te - rekao je župan Ivan Anušić. Dodao da je Osječko-baranjska županija u zadnje četiri godine kroz razne projekte investirala 2 milijuna kuna na područje Općine Draž, a dodatnih 5,5 milijuna kuna uložila je u projekte koji se realiziraju preko Hrvatskih voda.


Načelnik Općine Draž Stipan Šašlin zahvalio se županu Anušiću na podršci i dodao da će jednakom snagom nastaviti raditi i u sljedeće četiri godine kako bi iskoristio sve potencijale svoje općine.


Kandidati su potom obišli i Općinu Kneževi Vinogradi gdje ih je dočekao kandidat za načelnika Općine i aktualni načelnik Vedran Kramarić. Razgovarali su o projektima koji su realizirani u proteklom razdoblju, ali i o budućim investicijama.


- U protekle četiri godine uloženo je gotovo 250 milijuna kuna kroz 70 infrastrukturnih projekata koje osiguravaju ravnomjeran razvoj svih naših naselja. Od toga, 38 milijuna kuna uloženo je kroz 17 europskih projekata, a u tijeku su investicije od 8,5 milijuna kuna u našoj gospodarskoj zoni, odnosno 60 milijuna kuna ukupno na području cijele općine. Želja nam je da istim ritmom nastavimo i u sljedeće četiri godine – rekao je načelnik Kramarić.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako Općina Kneževi Vinogradi već godinama ima kvalitetno vodstvo i kontinuiran rast kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi zbog čega je ponos naše Županije.


- Općina Kneževi Vinogradi može biti uzor ne samo na području Osječko-baranjske županije već i šire. Riječ je o izuzetno infrastrukturno uređenoj općini u kojoj srpska i mađarska nacionalna manjina funkcioniraju u zajedništvu i dijalogu na čelu s načelnikom Kramarićem za kojeg sam uvjeren da će dobiti još jedan mandat – kazao je župan Anušić.

Deneš Šoja, zamjenik načelnika iz reda mađarske nacionalne manjine razočarano je naglasio kako su se u predizbornoj kampanji nažalost pojavile nepoštene metode osiguravanja glasova kapitalom iz Mađarske, što je najoštrije osudio.


Ivan Anušić, Mato Lukić i Josip Miletić posjetili su i Općinu Čeminac u kojoj su se susreli s kandidatom za načelnika Zoranom Dušićem. Župan Anušić izrazio mu je svoju podršku istaknuvši kako je vrijeme da Općina Čeminac konačno krene u novom smjeru razvijajući projekte u suradnji s Vladom RH, ministarstvima i Osječko-baranjskom županijom.


- Nažalost, Općina Čeminac, a i cijela Baranja zbog Općine su izgubili projekt širokopojasnog interneta vrijedan 90 milijuna kuna, jer Općina Čeminac nije htjela potpisati tu investiciju. Također, Čeminac je jedina Općina na području Osječko-baranjske županije koja ne sufinancira besplatni školski obrok za osnovnoškolce, već trošak u cijelosti pokriva Županija. Načelnik svojim dugogodišnjim radom ometa normalno funkcioniranje zajednice i vrijeme je da se to promijeni. Zbog toga, Zoran Dušić ima moju potpunu podršku, on je mlad čovjek koji ima znanja, energije i želi raditi za dobrobit svojih sumještana. Brojne projekte ćemo zajedno realizirati, puno toga je u planu, a počet ćemo surađivati odmah nakon lokalnih izbora. Siguran sam da će on uspjeti promijeniti percepciju Općine. – naglasio je Anušić i pozvao sve birače da daju podršku HDZ-ovom kandidatu bez imalo straha.


Zoran Dušić zahvalio se županu Anušiću na pruženoj podršci i najavio je potpunu transformaciju Općine kojoj planira vratiti stari sjaj, oživjeti ju brojnim investicijama i otvoriti ju u dijalogu i suradnji sa Županijom, Vladom RH i resornim ministarstvima.

Kandidati su obišli i Općinu Darda u kojoj ih je dočekao kandidat za načelnika i aktualni načelnik Anto Vukoje. Inače, Općina Darda je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj po povlačenju sredstava europskih fondova. Uostalom, po tom modelu na području ove baranjske općine u zadnje četiri godine omogućen je projekt izgradnje romskog naselja u Dardi sa 87 obiteljskih kuća u vrijednosti 40 milijuna kuna, uređenje centra naselja u vrijednosti 25 milijuna kuna, izgradnja Dječjeg vrtića „Radost“ Darda vrijedna 13 milijuna kuna te drugi projekti.


- Ukupne investicije Osječko-baranjske županije u Općinu Darda u protekle četiri godine iznosile su pet milijuna kuna. Najvažniji projekti tiču se izgradnje i uređenja cesta, a realizirani su putem Županijske uprave za ceste, potom tu je naš projekt besplatnog školskog obroka za sve učenike osnovnih škola. Općina Darda je po povučenim sredstvima Europske unije jedna od vodećih općina ne samo u Županiji nego i šire. Kroz Intervencijski plan uspjeli su napraviti potpunu promjenu vizure mjesta i općine Darda - rekao je župan Ivan Anušić te čestitao načelniku i njegovim suradnicima na ostvarenim rezultatima. Naglasio je kako će Osječko-baranjska županija i dalje intenzivno surađivati s ovom općinom, kao uostalom i drugima jer se zalaže za ravnomjeran razvoj svih jedinica lokalne samouprave.


Načelnik Općine Anto Vukoje zahvalio je Županiji i županu Anušiću na svim dosadašnjim pomoćima, a takvu suradnju očekuje i ubuduće.


- Općina Darda ne bi mogla ostvariti ovakve projekte bez županije, ministarstava i države, zbog skromnog proračuna ne bi mogla financirati ni svoj mali dio u projektima. U protekle četiri godine Općina je povukla više od 110 milijuna kuna europskih sredstava i jedino na taj način možemo realizirati tako velike projekte i iznose - rekao je načelnik Vukoje.


Kandidati su u utorak obišli i Općinu Bilje u kojoj su se susreli s kandidatima HDZ-a za Općinsko vijeće, ali i trenutnim načelnikom Željkom Cickajem, kojemu je župan Anušić pružio podršku na nadolazećim izborima.


- Načelnik Cickaj je dugogodišnji načelnik koji je u svom mandatu pokazao i širinu i kvalitetu te sličan svjetonazor. U protekle četiri godine zajedničke suradnje na općinskoj i županijskoj relaciji razvili smo dijalog oko važnih projekata za razvoj općine, a isto želimo nastaviti i u sljedeće četiri godine – kazao je župan Anušić.


Branimir Balažić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Bilje i nositelj liste HDZ-a za Općinsko vijeće pohvalio je suradnju s načelnikom u proteklom mandatu.


- Četiri godine uspješno surađujemo s općinskom vlasti, započeli smo puno projekata na obostranu inicijativu, a siguran sam da ćemo suradnju nastaviti i u budućnosti - rekao je Balažić.


Kandidat za načelnika Općine i aktualni načelnik Željko Cickaj zahvalio se županu Anušiću na potpori i najavio nastavak provedbe kvalitetnih projekata i u sljedeće četiri godine.

- Izuzetno mi je drago što imam županovu bezrezervnu podršku, a kroz proteklo vrijeme suradnje dokazali smo da smo usmjereni zajedničkom cilju, a to je razvijanje projekata i stvaranje boljih uvjeta za sve mještane kako Općine Bilje tako i Osječko-baranjske županije. Zajedničkim snagama nastavit ćemo raditi i nakon 16. svibnja – zaključio je načelnik Cickaj.

bottom of page