top of page

#Neupitno za Erdut, Šodolovce, Ernestinovo i Antunovac




Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić zajedno s kandidatima za svoje zamjenike Matom Lukićem i Josipom Miletićem obišao je Općinu Erdut u kojoj ih je dočekala kandidatkinja za načelnicu Općine Anamarija Kovčalija Francem. Župan Anušić pružio joj je punu podršku i naglasio kako je Erdut spreman za novu snagu i viziju koju ima HDZ-ova kandidatkinja.


Inače, u protekle četiri godine županova mandata u Općinu Erdut uloženo je 8,28 milijuna kuna županijskih sredstava, a preduvjet daljnjeg razvoja ove općine moguć je uz nove investicije i otvoren dijalog sa svim razinama vlasti i gospodarskim institucijama.

Kandidatkinja za načelnicu Općine, Anamarija Kovčalija Francem istaknula je kako namjerava unaprijediti sva naselja u općini nizom gospodarskih, infrastrukturnih, ali i društveno-socijalnih ulaganja.


- Ukoliko osvojim povjerenje građana na predstojećim lokalnim izborima namjeravam raditi na razvoju gospodarstva i turizma jer smatram da je to budućnost našeg kraja. Međutim, preduvjet za to je ulaganje u komunalnu infrastrukturu i rješavanje brojnih poteškoća poput sustava rasvjete, cestovne infrastrukture i niza drugih komunalnih izazova. Također, namjeravam biti partner Osječko-baranjskoj županiji i županu Anušiću u borbi protiv komaraca, a poduzet ću i konkretne korake u stambenom zbrinjavanju mještana kroz subvencije – kazala je Kovčalija Francem.


Kandidati su potom obišli i Općinu Šodolovci u kojoj ih je dočekala kandidatkinja za zamjenicu načelnika iz reda pripadnika hrvatskog naroda, Ksenija Katić. Razgovaralo se o razvoju općine i projektima koje treba razvijati, u suradnji s općinskim načelnikom.

Župan Anušić naglasio je kako kandidatkinja Katić ima njegovu punu podršku i dodao kako je siguran da će u sljedeće četiri godine raditi na dobrobit hrvatskog naroda, ali i cijele zajednice.


- Kseniju Katić poznajem godinama i s njom dugo godina surađujem. Siguran sam da će biti odlična predstavnica hrvatskog naroda, osluškivati njegove potrebe, ali i raditi na korist cijele općine u razvoju projekata, usko surađujući s načelnikom koji svoj posao obavlja vrlo korektno unazad dvije godine otkako je preuzeo mandat – rekao je župan Anušić.

Kandidatkinja Katić zahvalila je županu na podršci i istaknula kako će u sljedeće četiri godine biti usmjerena na suradnju kako s načelnikom općine tako i institucijama Republike Hrvatske.


- Prioritet u radu svakako će mi biti dobra suradnja s načelnikom Općine, ali i Osječko-baranjskom županijom te županom Ivanom Anušićem u nadi da ću time pridonijeti boljitku hrvatskog naroda u Šodolovcima. Trenutno provodimo dva projekta za starije i nemoćne, a sigurna sam da ćemo u budućnosti pokrenuti i niz novih ulaganja kako bismo zajednički ostvarili zadani cilj, a to je ravnomjeran razvoj svih dijelova županije – kazala je Katić.


Nakon obilaska Erduta i Šodolovaca, Ivan Anušić, Mato Lukić i Josip Miletić posjetili su i Općinu Ernestinovo gdje su se susreli s kandidatkinjom za načelnicu i aktualnom načelnicom Marijanom Junušić. Župan Anušić pohvalio je njezin rad u protekle četiri godine jer je zahvaljujući njoj Općina Ernestinovo postala pravo gradilište i jedan od primjera dobre prakse, čak i u nacionalnim okvirima. Izrazio joj je svoju podršku da s jednakim žarom nastavi raditi i u sljedeće četiri godine.


- U Općini Ernestinovo u tijeku je investicijska „eksplozija“, a u posljednje četiri godine kroz infrastrukturne, društvene i socijalne projekte uloženo je oko 90 milijuna kuna. Načelnica Junušić radi odličan posao i ne sumnjam da će ju birači nagraditi svojim povjerenjem 16. svibnja – kazao je župan.


Načelnica Junušić se zahvalila na podršci i podsjetila na velika ulaganja u proteklom razdoblju.


- U protekle tri godine sustavno smo ulagali u pripremu projektno-tehničke dokumentacije i ishođenje građevinskih dozvola za nužnu infrastrukturu. Pripremali smo i prijavljivali projekte na sve raspoložive natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava resornih ministarstva, europskih fondova i županije. Iznimno smo zadovoljni postignutim rezultatima, osobito potporom Županije, ministarstava i svih državnih institucija. Naime, kroz infrastrukturne, društvene i socijalne projekte u Općini Ernestinovo u tom razdoblju povukli smo oko 90 milijuna kuna izravnih investicija. Ako taj iznos usporedimo s našim skromnim proračunom od 13 milijuna kuna za četverogodišnje razdoblje, dolazimo do podatka da smo uspjeli sedam puta premašiti vlastiti proračun – naglasila je Junušić.


Kandidati su jučer obišli i Općinu Antunovac u kojoj ih je dočekao još jedan od pobjednika ovih lokalnih izbora i aktualni načelnik Davor Tubanjski. S načelnikom su razgovarali o vrijednim projektima provedenim u posljednje četiri godine, a koji su nastavili mijenjati vizuru općine.


- U Općini Antunovac proveo sam 12 godina kao načelnik tijekom kojih sam kreirao vrijedne i važne projekte, na temelju kojih sam i dobio povjerenje žitelja Osječko-baranjske županije na lokalnim izborima 2017. godine. Drago mi je da je moj nasljednik na načelničkoj poziciji Davor Tubanjski, nastavio voditi općinu kvalitetno, snažno razvijajući njezine potencijale, a dokaz tome je da nema niti jednog protukandidata na ovim izborima. Čestitam mu na svemu što je dosada učinio i pružam mu svoju podršku u utrci za novi mandat – kazao je župan Anušić.


Načelnik Tubanjski zahvalio se županu na podršci i podsjetio na najvažnije investicije.


- Mjesto načelnika Općine Antunovac preuzeo sam od župana Anušića prije četiri godine, a upravo zahvaljujući njemu stvoreni su izvrsni temelji za sve ono što radimo i provodimo danas. Trudio sam se dovršiti niz započetih projekata, od gospodarske zone do razvoja poduzetništva, ali i započeti neke nove, poput komunalno-infrastrukturnih zahvata te kapitalnih investicija – izgradnje sportske dvorane u Ivanovcu i gradnje ŠRC „Jezero“ – zaključio je Tubanjski.

bottom of page