top of page

"Neupitno za Jagodnjak, Popovac, Petlovac i Beli Manastir




Kandidati za zamjenike župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i Josip Miletić obišli su danas Općinu Jagodnjak gdje su se susreli s nositeljem kandidacijske liste HDZ-a za Općinsko vijeće Johanom Urtajlom. Razgovarali su o projektima koje je nužno ostvariti kako bi se poboljšala kvaliteta života u ovoj baranjskoj općini i dostigao željeni cilj, a to je ravnomjeran razvoj s ostalim naseljima na području Osječko-baranjske županije. Kandidat za zamjenika osječko-baranjskog župana Mato Lukić podsjetio je da je Županija u protekle četiri godine na području Općine Jagodnjak izravno investirala ukupno 2,2 milijuna kuna. Radilo se o projektima izgradnje sportskih terena i puteva, sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog sustava, ali i osiguravanju besplatnog školskog obroka za sve osnovnoškolce.


Johan Urtajl je dodao kako će se u idućem sazivu Općinskog vijeća zalagati za brojne projekte kojima će nastojati podići kvalitetu svojih sumještana.


Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić zajedno s kandidatima za svoje zamjenike Matom Lukićem i Josipom Miletićem posjetio je Općinu Popovac u kojoj se susreo s kandidatom za načelnika i trenutnim načelnikom Zoranom Kontakom. Župan Anušić mu je izrazio svoju podršku u utrci za četvrti mandat, prije svega zbog kvalitetnih projekata i investicija na području općine.


- Općina Popovac je općina prepuna potencijala, prije svega u turizmu, a zahvaljujući 12-godišnjem vodstvu načelnika Kontaka ti se potencijali razvijaju u pravom smjeru. Svaki je put opravdao povjerenje mještana zbog čega ima i moju podršku i ne sumnjam da će uskoro započeti svoj četvrti mandat na čelu Općine – kazao je župan Anušić i dodao da se raduje suradnji u novim projektima u sljedeće četiri godine.


Načelnik Kontak zahvalio se županu na podršci i istaknuo kako je iza njih bogato investicijsko razdoblje, a pred njima još veći projektni ciklus.


- Zahvaljujem se županu Anušiću na uspješnoj suradnji u proteklom mandatu jer smo uspjeli realizirati brojne projekte, a pred nama su još veći. Upravo smo dobili građevinsku dozvolu za sanaciju i rekonstrukciju svih pločnika u mjestu naselja Popovac. Izradit ćemo projektnu dokumentaciju za niskonaponsku mrežu javne rasvjete u Kneževu, a ove godine očekujemo završetak ceste Popovac-Kamenac. Također, zajedno s Gradom Belim Manastirom izrađujemo projektnu dokumentaciju za izgradnju ceste između Popovca i Branjina Vrha. Osim ovih infrastrukturnih investicija mještane pratimo i u demografskim mjerama pa tako pružamo pomoć starijim i nemoćnim osobama kroz projekt Zaželi, a financiramo i nabavu udžbenika, dodjeljujemo stipendije i plaćamo školsku kuhinju te sufinanciramo troškove prijevoza učenika – istaknuo je Kontak.


Kandidati su potom obišli i Općinu Petlovac u kojoj su s kandidatom za načelnika i trenutnim načelnikom Milanom Kneževićem razgovarali o razvoju Općine.


- Načelnik Knežević je u proteklom razdoblju odradio zaista puno projekata u dijalogu s Osječko-baranjskom županijom, resornim ministarstvima i državnim institucijama. Ovo je općina koja se razvija prije svega infrastrukturno, ali ne zanemaruju se demografske mjere i briga za sve skupine stanovništva. Veseli me činjenica da je Baranja uz Hrvatsku demokratsku zajednicu i siguran sam da će svi naši kandidati za općinske načelnike i kandidat za gradonačelnika upisati pobjede na ovim lokalnim izborima – istaknuo je župan Anušić.


Načelnik Knežević zahvalio se županu Anušiću na podršci i izrazio vjeru u sigurnu pobjedu za nekoliko dana.


- Iako imam dva protukandidata ne sumnjam u svoju pobjedu na ovim izborima, a svi oni odrađeni projekti daju mi za pravo da u to čvrsto vjerujem. Mi smo općina koja ima osam naselja u kojima imamo i dvije nacionalne manjine – srpsku i mađarsku pa tu treba dosta balansirati, ali naučio sam slušati svoje sugrađane i uvijek se voditi željom za ravnomjernim razvojem našega kraja i svih naselja, a siguran sam da će birači to cijeniti na predstojećim izborima. Imamo i niz drugih investicija koje želimo ostvariti, poput izgradnje sportske dvorane u osnovnoj školi u Baranjskom Petrovom Selu u čemu će nam, siguran sam, pomoći i Županija – zaključio je Knežević.


Ivan Anušić, Mato Lukić i Josip Miletić obišli su i Grad Beli Manastir i susreli se s kandidatom za gradonačelnika i aktualnim gradonačelnikom Tomislavom Robom. U razgovoru je istaknuto kako je Beli Manastir u protekle četiri godine učvrstio svoju poziciju baranjske perjanice i lokomotive razvoja ovog kraja. Župan Ivan Anušić podsjetio je da je Osječko-baranjska županija u njegovu mandatu uložila 34,18 milijuna kuna u Grad, odnosno 66,60 milijuna kuna u čitav baranjski kraj.

- Grad Beli Manastir je u posljednje četiri godine jako puno napredovao i realizirao veliki broj projekata zbog čega i dajem maksimalnu podršku aktualnom gradonačelniku Tomislavu Robu u utrci za novi mandat. Ovaj grad je lokomotiva razvoja Baranje, a siguran sam da će s ulaganjima i vrijednim investicijama nastaviti i sljedeće četiri godine – kazao je župan Anušić.


Tomislav Rob se zahvalio županu na podršci i istaknuo kako će jednakom snagom i vizijom nastaviti raditi u budućnosti.


- U proteklom mandatu smo odradili gotovo sve što smo obećali prije četiri godine, a u programu za novi mandat imamo mnoštvo novih projekata koje želimo ostvariti. Siguran sam da ćemo dobiti povjerenje građana 16. svibnja – rekao je Rob i dodao da je u Gradu vidljiv napredak te odlična suradnja s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH, ministarstvima i državnim institucijama – zaključio je Rob.

bottom of page