top of page

#Neupitno za Ladimirevce, Belišće, Bizovac i Petrijevce





Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić, ujedno i potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a OBŽ-a te kandidati za zamjenika župana Mato Lukić i Josip Miletić obišli su valpovačko naselje Ladimirevce i susreli se s mještanima s kojima su razgovarali o brojnim problemima naselja koje broji oko 1.500 stanovnika. Naime, za vrijeme mandata župana Anušića na područje ovog mjesnog odbora Grada Valpova Osječko-baranjska županija je uložila 7,5 milijuna kuna. Najvrjednija investicija svakako je energetska obnova OŠ Ladimirevci u koju je uloženo 4,4 milijuna kuna, a tu su i druga ulaganja poput sufinanciranja besplatnog obroka za sve osnovnoškolce te uloženih 1,7 milijuna kuna u izgradnju spremišta DVD-a Ladimirevci, kao i investicije ostvarene kroz Županijsku upravu za ceste. Prilikom susreta istaknuto je kako Grad Valpovo u posljednje četiri godine nije iskazao nikakav interes za suradnju s MO Ladimirevci pa su i mnoge kapitalne investicije poput izgradnje Doma kulture Fabijan Šovagović i dalje na čekanju, a i izgradnju dječjeg vrtića sufinancirali su Osječko-baranjska županija i Vlada RH, dok Grad nije uložio nikakva sredstva.


Župan Anušić i kandidati za njegove zamjenike u novom mandatu obišli su i Belišće, gdje ih je dočekao Mihael Sučić, kandidat za gradonačelnika Belišća s kojim su razgovarali o stvaranju poticajnijeg okruženja za mlade. Sučić je pri tome istaknuo spremnost za preuzimanjem vođenja Grada, a naglasio je kako će se u svom radu okrenuti razvijanju projekata i uključivanju svih generacija Belišćana kako bi stvorili grad po mjeri čovjeka.

– Poticat ćemo sadržaj koji će stvarati i/ili biti stvaran od inovativnosti, čuvati identitet u skladu s baštinom pojedinog dijela grada Belišća, ali i u skladu s baštinom koja je nastala kao produkt cjeline Belišća i okolice – rekao je Sučić.


U poslijepodnevnim satima Ivan Anušić, Mato Lukić i Josip Miletić posjetili su Bizovac gdje su se susreli s kandidatom za načelnika Hrvojem Sudarom i nositeljem liste za Općinsko vijeće Općine Bizovac Josipom Stipićem i mještanima Bizovca. Anušić je izrazio svoju podršku HDZ-ovim kandidatima i naglasio kako je Bizovac spreman za promjene, svježe ideje i potrebnu energiju za još jače i brže provođenje projekata. Naime, do sada je većina investicija na području Općine, poput izgradnje i rekonstrukcije državne ceste D2 te izgradnje sustava odvodnje u sklopu aglomeracije, došla s nacionalne razine.

– Općina Bizovac treba snažno vodstvo kako bi se razvijala u skladu sa svojim golemim potencijalima, posebno u području turizma koje nudi silan prostor za daljnji iskorak – naglasio je Anušić. Hrvoje Sudar je istaknuo kako Bizovac može bolje, kako imaju projekte i kako su spremni snažnije povlačiti sredstva iz europskih fondova.

– Bizovac za gospodarski napredak treba snažniju infrastrukturu za mlade obitelji, više mjesta u vrtiću i poticajnije okruženje koje je moguće stvoriti subvencioniranjem kupovine nekretnina – kazao je Sudar.

U Petrijevcima su se aktualni župan Ivan Anušić i kandidati za njegove zamjenike Mato Lukić i Josip Miletić susreli s načelnikom Općine Ivom Zelićem s kojim su razgovarali o provedenim projektima i odličnoj suradnji u protekle četiri godine. Anušić je naglasio kako su spremni projekti i kontinuiran rad preduvjet razvoja i investicija, a za daljnji razvoj Općine nužan je pristup kojeg nudi trenutni načelnik.

– Projekti koji se trenutno provode su veliki i pridonose mijenjanju vizure naselja, a Općina Petrijevci jedna je od općina na području Osječko-baranjske županije koja je izuzetno stabilna, dobro funkcionira i ima kontinuirana investicijska ulaganja – istaknuo je Anušić.

Načelnik Ivo Zelić kazao je kako je Osječko-baranjska županija, na čelu sa županom Ivanom Anušićem u protekle četiri godine u Općinu investirala više od 7,2 milijuna kuna.

– U rekonstrukciju i uređenje zgrade Općine Petrijevci uloženo je 320.000 kuna, a Županija je financirala i uređenje parka s dječjim igralištem te vanjskim fitnessom u Satnici vrijednih 180.000 kuna. Zajednički smo sufinancirali besplatne obroke za osnovnoškolce, u odnosu 70 posto Županija, a 30 posto Općina. U proteklom razdoblju uloženo je više od tri milijuna kuna u održavanje i saniranje prometne infrastrukture, a ostvarene investicije velika su potpora u rješavanju mnogih društvenih i komunalnih problema s kojima se susrećemo – istaknuo je načelnik Ivo Zelić.

bottom of page