top of page

#Neupitno za Našice i Podgorač




Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić obišao je danas zajedno s kandidatima za zamjenike župana Matom Lukićem i Josipom Miletićem našičku organizaciju HDZ-a. Ondje ih je dočekao kandidat za gradonačelnika Našica Krešimir Kašuba koji je istaknuo kako je u proteklom razdoblju ostvaren ogroman investicijski ciklus od 600 milijuna kuna, a za koji je važno da se nastavi i u novom četverogodišnjem mandatu. Podršku mu je u tome pružio i Ivan Anušić naglašavajući važnost održavanja pozitivnog trenda u izradi projekata.


- Krešimir Kašuba je čovjek koji je dugo godina u stranci, čovjek koji dugi niz godina aktivno sudjeluje u svim pozitivnim procesima kako na području grada tako i u Osječko – baranjskoj županiji. On ima bezrezervnu podršku gradske organizacije HDZ-a Grada Našica te mene kao župana Osječko – baranjske županije i Županijskog odbora HDZ-a. Siguran sam da će svojom snagom i vizijom doprinijeti daljnjem razvoju našičkog kraja – rekao je župan Anušić.


Krešimir Kašuba osvrnuo se na najvažnije stavke svog programa u kojem naglasak stavlja na investicije kojima će podići životni standard svojih sugrađana, ali i razvoj gospodarstva jer grad broji više od 400 obrtnika te turizam koji počiva na našičkom kulturno – povijesnom naslijeđu.


- Naš gospodarski program je, uz velike subjekte, usmjeren k stvaranju poticajnog okruženja za malo i srednje poduzetništvo. S našom industrijskom zonom zasigurno dižemo jednu komunalnu infrastrukturu, dajemo vjetar u leđa našim obrtnicima, a samim time i zapošljavanje u našoj zajednici. Naš program je i turizam. Našički trg je proglašen službeno najljepšim trgom, a nakon uređenja koje je u tijeku, bit će to i ponovno. U tijeku je obnova dvoraca i perivoja Pejačević, investicija vrijedna 100 milijuna kuna. S ostavštinom naše hrvatske i druge europske skladateljice Dore Pejačević stvorit ćemo jednu turističku priču kao zalog za budućnost i za našu djecu- izjavio je Krešimir Kašuba.


Ivan Anušić, Mato Lukić i Josip Miletić posjetili su i Općinu Podgorač u kojoj su se susreli s HDZ-ovim kandidatom za načelnika Općine, Ivanom Strelecom.


- Općina Podgorač je općina koja treba i može bolje. Nužna joj je promjena, a političari trebaju biti na usluzi građanima, zbog čega Ivan Strelec kao čovjek koji ima takvu viziju vođenja Općine, ima moju punu podršku u utrci za načelnika na predstojećim lokalnim izborima. Nadam se da ćemo u razdoblju pred nama razviti neke nove i kvalitetnije projekte na korist svih mještana, zajedno s Vladom RH, ministarstvima i europskim fondovima. Samo će na taj način Općina Podgorač doseći zajednički cilj, a to je ravnomjeran razvoj cijele naše Osječko-baranjske županije – rekao je Anušić.


Ivan Strelec je dodao da na predstojeće izbore izlazi zbog želje za promjenom sustava rada u Općini, a nudi i konkretne prijedloge za podizanje kvalitete života sumještana.


- Ulazim u utrku za načelnika Općine Podgorač iz nekoliko razloga. Prije svega, dugogodišnji sam vijećnik u Općinskom vijeću i upoznat sam s načinom rada aktualne vlasti, što zajedno s ostalim članovima liste za Vijeće želim promijeniti. Kao što je župan rekao, mi smo ti koji moramo služiti svojim sugrađanima, a ne oni nama. Želimo suradnju sa svim mještanima, želimo njihove ideje i prijedloge, ali i konstruktivne kritike koje prethodnoj vlasti nisu bile prihvatljive. Mi smo u prošlom mandatu podržali većinu projekata koji su bili na korist stanovnika općine, što ćemo činiti i u budućnosti, osnaženi podrškom Županije, Vlade RH i resornih ministarstava. Imamo puno planova koje ćemo realizirati, poput kupnje radnih bilježnica osnovnoškolcima, što smo i predlagali na Općinskom vijeću, međutim nije bilo prihvaćeno. Poticat ćemo izvrsnost pružanjem financijske pomoći izvrsnim srednjoškolcima, a sufinancirat ćemo i polaganje vozačkih ispita mladima. Uz to, završit ćemo izgradnju kanalizacije u svim mjestima, osigurat ćemo sportska igrališta i društvene prostore za naše mlade sugrađane. Ipak, prioritet će nam biti revitalizacija Industrijske zone u koju je uloženo dosta financijskih sredstava, ali je nužna izgradnja pristupnih cesta koju ćemo realizirati uz pomoć Županije i Vlade RH – zaključio je Strelec.

bottom of page