top of page

#Neupitno za Osijek




Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić u pratnji kandidata za svoje zamjenike Mate Lukića i Josipa Miletića obišao je i Grad Osijek i sve njegove temeljne ogranke i gradske četvrti. U razgovoru s članstvom stranke, ali i građanima dotaknuo se vrijednih investicija Osječko-baranjske županije na području grada te se osvrnuo na pozitivne trendove u čitavoj županiji.


- Obišao sam cijelu županiju i ono što sam vidio na terenu me izuzetno veseli jer je svuda vidljiv napredak i utjecaj vrijednih i kvalitetnih projekata koje smo pokrenuli. Sve to govori o ravnomjernom razvoju svih krajeva, kako malih općina tako i velikih gradova za koje sam se zalagao u svom mandatu. Ukupno smo u protekle četiri godine uložili 887 milijuna kuna županijskih sredstava, a paralelno smo kroz partnersko sudjelovanje u 101 europskom projektu investirali još 800 milijuna kuna u projekte na području cijele županije, što znači da smo ukupno uložili 1,7 milijardi kuna u razvoj svih naših naselja. Osim toga, investicije od strane Republike Hrvatske, ministarstava i državnih institucija iznosile su gotovo 6 milijardi kuna, što je dovoljan pokazatelj da idemo u pravom smjeru – zaključio je župan.


Kandidat za zamjenika župana Mato Lukić podsjetio je na konkretne brojke ostvarene u posljednje četiri godine.


- Prvi puta nakon 2009. godine bilježimo 90.000 zaposlenih, a samo u posljednje četiri godine mandata Ivana Anušića zaposleno je novih 4.700 ljudi. U obilasku grada Osijeka družimo se s građanima i članovima naših temeljnih ogranaka te razgovaramo o započetim projektima, ali vodimo računa i o svim onim investicijama koje tek trebamo provesti – kazao je Lukić.


Josip Miletić, također kandidat za zamjenika župana i aktualni gradonačelnik Našica osvrnuo se na svoj četverogodišnji mandat na čelu Grada.


- Kao gradonačelnik Našica izuzetno sam ponosan na sve što smo ostvarili u protekle četiri godine , realizirali smo više od 600 milijuna kuna investicija u suradnji sa županom Ivanom Anušićem, ali i premijerom Vladom Republike Hrvatske. Drago mi je da se u tom razdoblju generiralo i 500 novih radnih mjesta na području Našica, a pozitivni trendovi vidljivi su i na razini čitave županije. Zasluga je to najvećim dijelom župana Anušića koji je svojom vizijom uspio postići ravnomjerno ulaganje i razvoj svih krajeva. Ovih dana obišli smo čitavu Osječko-baranjsku županiju i osobno se uvjerili u pozitivne trendove te projekte koji će dugoročno koristiti široj zajednici. Uvjeren sam da ćemo pobjedom na lokalnim izborima, već nakon 16. svibnja nastaviti raditi na razvoju Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijelog istoka Hrvatske – istaknuo je Miletić i pozvao birače da ih podrže svojim glasom.


Kandidat za gradonačelnika Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako će nakon preuzimanja vodstva Grada unijeti novu energiju i snažnije razvijati pomalo uspavni grad.


- Osijek je četvrti grad po veličini u Hrvatskoj i zaslužuje puno više od trenutnog stanja. U svom ću se radu okrenuti isključivo provođenju projekata i rješavanju poteškoća za koje nije bilo sluha u proteklih nekoliko godina. Sugrađani će mi biti partneri na tom putu jer sam siguran da zajednički zaista možemo stvoriti Osijek kakav priželjkujemo – kazao je Radić.


bottom of page