top of page

#Neupitno za Punitovce, Gorjane, Viškovce i Semeljce




Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić zajedno s kandidatima za svoje zamjenike Matom Lukićem i Josipom Miletićem posjetio je Općinu Punitovci gdje se susreo s kandidatkinjom za načelnicu i trenutnom načelnicom Jasnom Matković. Župan je naglasio kako je načelnica u posljednje četiri godine intenzivno surađivala sa Županijom i tražila put k realizaciji brojnih projekata.


- Načelnica Matković u proteklom je mandatu aktivno komunicirala sa mnom oko investicija koje je željela provesti na području svoje općine. Prepoznao sam njezin trud i zalaganje koje treba nastaviti i u sljedećem četverogodišnjem mandatu kako bi i dalje nastavila raditi za dobro svoje zajednice. Sva naselja na području Općine se razvijaju ravnomjerno, provode se značajne investicije, a takav trend će se nastaviti i u budućnosti. Nužno je zadržati ovaj kontinuitet kako bi se u suradnji s Vladom RH, ministarstvima i europskim fondovima nastavila mijenjati vizura općine na korist svih mještana – kazao je župan Anušić.


Načelnica Matković pohvalila je suradnju s Osječko-baranjskom županijom i županom Ivanom Anušićem koja je rezultirala provedbom brojnih projekata, a najavila je i provedbu novih u idućem mandatu.


- Župan Ivan Anušić u protekle je četiri godine uvijek bio na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći u realizaciji općinskih projekata. Zajedničkim snagama smo odradili puno toga, a u planu nam je i niz novih investicija poput izgradnje sportsko-rekreacijskog centra BARA, i pješačko biciklističkih staza u svim naseljima, a planiramo i izgradnju dječjeg vrtića u Punitovcima. Vjerujem da će naši mještani i dalje podržavati vrijednosti koje predstavljamo i trud koji ulažemo da našim žiteljima pružimo ono najbolje – rekla je načelnica Matković.


Kandidati su potom obišli i Općinu Gorjani u kojoj su se susreli s kandidatom za načelnika i aktualnim načelnikom Ivanom Lovićem. Župan Anušić pohvalio je njegov rad i pružio mu podršku na nadolazećim izborima.


- Načelnik Lović radi izvrstan posao o čemu svjedoči i činjenica da je triput biran za općinskog načelnika. Riječ je o mladom čovjeku koji želi ostati u svojoj sredini i razvijati ju, a do sada je u tome uspijevao. Iako su Gorjani mala općina, načelnik Lović uspio je otkriti njezine potencijale i na njima temeljiti razvoj i napredak svoje sredine. Siguran sam da će svoj posao nastaviti i u sljedeće četiri godine – istaknuo je Anušić.

Načelnik Općine Gorjani Ivan Lović istaknuo je kako su u protekle četiri godine na području ove općine ostvarena ulaganja vrijedna oko 30 milijuna kuna, od čega je 26 milijuna osigurano iz proračuna i fondova Europske unije, Republike Hrvatske ili Osječko-baranjske županije.


- Iza nas su velika ulaganja, gradili smo ceste, kružni tok, staze i drugu komunalnu infrastrukturu, a vodili smo računa o mladima i umirovljenicima. Općina izdvaja 50.000 kuna mladim obiteljima za gradnju obiteljske kuće i plan je na taj način sufinancirati pet obitelji godišnje. Uz to, brinemo o školarcima i studentima kojima dajemo stipendije, a kroz projekte „Zaželi“ i „Aktivna mreža osoba starije životne dobi“ nastojali smo povesti računa o tome da starije osobe imaju dostojanstveniji i aktivniji život u mirovini. Nadam se da ćemo dobiti priliku nastaviti istim tempom i u sljedeće četiri godine – rekao je Lović.


Ivan Anušić, Mato Lukić i Josip Miletić obišli su i Općinu Viškovci u kojoj ih je dočekao kandidat za načelnika Petar Zorić. S njim su razgovarali o budućim projektima, nužnima za razvoj općine i postizanje zajedničkog cilja – jednakog razvoja svih krajeva.

- Ako osvojimo povjerenje sumještana na predstojećim izborima prioritet će nam biti provođenje kanalizaciju u naseljima Viškovci, Forkuševci i Vučevci, a povisit ćemo i naknade za rođenje djeteta. Osim toga, aktivirat ćemo bunar koji nije u funkciji od 1991. godine, a koji će biti na korist poljoprivrednicima. Vjerujem da će birači prepoznati naš program i projekte koje ćemo realizirati i podržati mene te župana Anušića 16. svibnja – istaknuo je Zorić.


Župan Ivan Anušić podsjetio je kako je Osječko-baranjska županija u projekte na području Općine Viškovci u protekle četiri godine izravno investirala 3,56 milijuna kuna, a jedna od najvećih investicija bila je energetska obnova zgrade Osnovne škole Luke Botića u Viškovcima. Naglasio je kako je za nove investicije nužna vizija i volja za kontinuiranim ulaganjima u razvoj svoje sredine.


Kandidati su obišli i Općinu Semeljci u kojoj su dali podršku aktualnom načelniku Grgi Lončareviću, prije svega zbog kvalitetnog posla koji obavlja.

- U Općini Semeljci pružamo podršku aktualnom načelniku Grgi Lončareviću koji je svojim radom dokazao da ima namjeru razvijati općinu i provoditi vrijedne projekte. Zbog toga smo se okupili oko njega i podržavamo njegovu kandidaturu vjerujući da će i u sljedeće četiri godine raditi za dobrobit svojih sumještana – kazao je Anušić.

Načelnik Lončarević zahvalio se županu na podršci te je najavio nastavak započetih projekata i daljnji razvoj općine.


- U proteklom smo mandatu uspjeli realizirati jednu od najvažnijih investicija na koju smo čekali 20-ak godina, a to je izgradnja dječjeg vrtića, a s vrijednim ćemo projektima nastaviti i u budućnosti kako bismo postigli željeni cilj – jaku i razvijenu Općinu Semeljci – zaključio je Lončarević.

bottom of page