top of page

#Neupitno za Viljevo, Magadenovac i Marijance




Kandidati za zamjenike župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i Josip Miletić obišli su Općinu Viljevo u kojoj ih je dočekala općinska organizacija HDZ-a na čelu s načelnikom Dominikom Kneževićem, inače jednim od pobjednika nadolazećih izbora koji nije imao protukandidata. Razgovarali su o brojnim provedenim projektima u kojima je Osječko-baranjska županija sudjelovala sa 3,5 milijuna kuna izravnih investicija, ali i o budućim ulaganjima nužnima za daljnji razvoj Općine.


-U proteklom smo razdoblju realizirali brojne projekte poput izgradnje ambulante i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa koji su bili uvjet za početak izgradnje novog centra Viljevo, međutim najznačajniji projekt na području naše Općine svakako je izgradnja dječjeg vrtića kojom smo uspjeli sačuvati obitelji na svom području. U svemu smo imali podršku Županije i župana Anušića, a ne sumnjam da će tako biti i u budućnosti - rekao je načelnik Knežević.


Mato Lukić je naglasio kako je Općina Viljevo prepuna potencijala, a izdvaja se i po gradnji čak dva sustava za navodnjavanje koji će pokrivati gotovo 2000 hektara te će biti golem alat poljoprivrednicima u konkurentnijoj proizvodnji.


Kandidati za zamjenike župana posjetili su potom i Općinu Magadenovac u kojoj su podršku dali trenutnom načelniku Stjepanu Živkoviću, ali i kandidatima s liste HDZ-a za Općinsko vijeće. Prilikom susreta naglašeno je kako Općina ima izuzetno kvalitetne vlastite prihode i načelnika koji svojim radom i angažmanom privlači investicije na ovom području.


Lukić i Miletić u poslijepodnevnim satima obišli su Općinu Marijanci u kojoj su se susreli s trenutnim načelnikom Darkom Dorkićem, a koji ih je upoznao s općinskim projektima i naglasio kako je iza njih najveći investicijski ciklus u povijesti. Pohvalio je pri tome i suradnju s Osječko-baranjskom županijom i županom Ivanom Anušićem, a koja je rezultirala s ukupno 8 milijuna kuna izravnih županijskih investicija.

-U protekle četiri godine uz podršku Županije napravili smo puno. Izgrađena je nastavno-sportska dvorana koja je bila jedan od prioriteta za našu Općinu, a ukupno smo imali preko 40 milijuna kuna ulaganja, od čega je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije - istaknuo je Dorkić i izrazio uvjerenje da će se takav pozitivan trend nastaviti i u sljedećem mandatu.


Josip Miletić podsjetio je kako su županijske investicije na području zdravstva, obrazovanja i komunalne infrastrukture značajno podigle kvalitetu života u Općini, s naglaskom na ravnomjeran razvoj svih općina i gradova na području Osječko-baranjske županije.

- Primjer koji je viđen u Općini Marijanci u posljednje četiri godine ono je što treba implementirati i u budućem mandatu, a siguran sam da će načelnik Dorkić nastaviti s provedbom kvalitetnih projektata, koristeći sredstva Županije, Vlade RH i europskih fondova nastavljajući ciklus najvećih investicija u povijesti – rekao je Miletić.

bottom of page