top of page

#Neupitno za Đakovo, Strizivojnu i Trnavu




Kandidat za župana Osječko-baranjske županije i aktualni župan Ivan Anušić u pratnji kandidata za svoje zamjenike Matom Lukićem i Josipom Miletić obišao je GO HDZ-a Đakovo gdje ih je dočekao kandidat za gradonačelnika i aktualni gradonačelnik Marin Mandarić.


-Grad Đakovo je drugi grad po veličini u Osječko-baranjskoj županiji i važno je da ljudi koji ga vode budu oni koji prepoznaju sve ono što je kvalitetno i dobro za grad i one koji u njemu žive. Kao župan u protekle četiri godine mogu istaknuti kvalitetnu suradnju s Marinom što je rezultiralo ogromnim investicijama. Zašto je to tako? Jer smo imali koordiniranost, vertikalu, jer imamo zajednički stav i zajednički cilj – bolju i kvalitetniju Slavoniju i Baranju, u ovom slučaju Đakovo - kazao je Anušić.

Mandarić je pak istaknuo da ima namjeru istim žarom i još bržim tempom nastaviti raditi za svoj grad i u idućem četverogodišnjem mandatu.


-Želim nastaviti gurati Đakovo naprijed. Prije četiri godine angažirao sam se iz revolta, iz reakcije prema tada lošem stanju u gradu i prigradskim naseljima, ali i cjelokupnoj negativnoj atmosferi koja je vladala. Reagirao sam zbog apatije, uspavanosti, prepuštenosti inerciji, beznađu koje nas je, a naročito mlade ljude, zahvatilo. Sada četiri godine kasnije Grad prati svoje Đakovčane više nego ikada prije u modernoj povijesti – pomažemo studente i njihove roditelje, pomažemo obrtnike i poduzetnike, snažno pomažemo mlade obitelji, ali isto tako i starije i najugroženije među nama. Bili smo i jesmo uz njih za vrijeme ove najveće krize koju pamtimo. I bit ćemo iduće četiri godine. Uspjeli smo pokrenuti grad, razvijamo se brže, jače i kvalitetnije u svim pogledima. Ostvarujemo vidljive pomake, hvatamo korak sa drugima koji se ubrzanim tempom razvijaju već desetljećima – rekao je Mandić i dodao da suradnjom sa Županijom Vladom RH, ministarstvima i europskim fondovima planira nastaviti graditi grad po mjeri čovjeka.


Kandidati su potom obišli i Općinu Strizivojnu u kojoj su se susreli s još jednim pobjednikom lokalnih izbora u Osječko-baranjskoj županiji i aktualnim načelnikom Josipom Jakobovićem. On se zahvalio županu Ivanu Anušiću i Županiji na dosadašnjoj suradnji i svim investicijama ostvarenim na području Općine. Naglasio je i važnost izlaska na izbore 16. svibnja kako bi se dala podrška županu Anušiću i omogućio nastavak provedbe vrijednih investicija.


- Županija nam je u proteklom razdoblju, kroz svoje upravne odjele, pružila veliku podršku u realizaciji brojnih projekata, ali i njihovoj pripremi kroz izradu projektne dokumentacije. Neki od najvažnijih projekata su izgradnja dječjeg vrtića ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna, potom obnova Ulice bana Josipa Jelačića u iznosu od 630.000 kuna, zatim projekt Zaželi, ali i potpuno uređenje groblja te izgradnja biciklističkih staza. Ovim putem htio bih pozvati ljude da izađu na izbore sljedeće nedjelje kako bismo podržali rad Ivana Anušića i Županije koja je kroz ranije navedene projekte pomogla našoj Općini. Bitno je kontinuirano ulagati u sve dijelove Osječko-baranjske županije i na taj način omogućiti ravnomjeran razvoj svih općina i gradova, u čemu ćemo sigurno uspjeti ako nastavimo raditi jednakom snagom i energijom – rekao je Jakobović.


Župan Anušić je dodao da samo kvalitetnim projektima, inicijativom i jasnom vizijom mogu dostići zajednički cilj koji su započeli prije četiri godine, a to je stvaranje razvijenih, modernih i gospodarski snažnih općina i gradova na području Osječko-baranjske županije. Čestitao je načelniku Jakoboviću na pobjedi na lokalnim izborima i izrazio vjeru u jednako dobru suradnju u iduće četiri godine.


Kandidati su obišli i Općinu Trnavu u kojoj ih je dočekao kandidat za načelnika Dubravko Mikić s kojim su razgovarali o golemim potencijalima općine.

Mikić je naglasio kako u Trnavi želi pridonijeti boljitku cjelokupne zajednice u budućnosti aktiviranjem mladih i poticanjem na zajedništvo, povjerenje i rad za bolje sutra, te brigu o starijima.


- Naša Općina je prostor prepun potencijala koji su zasad potpuno neiskorišteni. Želim graditi zajednicu koja počiva na održivom razvoju uz provođenje temeljite gospodarske, socijalne i demografske obnove. Našoj Općini potrebna je gospodarska zona u kojoj bi poduzetnici i ulagači pronašli mjesto za razvoj svog poslovanja, a naši mještani zaposlenje. Također, u svom radu želim se pobrinuti za starije sumještane, ne samo socijalnim mjerama već i izgradnjom Doma za umirovljenike, a poticat ćemo i mlade, učenike i studente kako bi nakon obrazovanja svoja znanja implementirali u našu zajednicu – poručio je Mikić.


Župan Ivan Anušić složio se kako je Trnava općina puna potencijala koje tek treba razviti.

- Iako mnogi za Općinu Trnavu kažu da je prometno izolirana ja mislim da je upravo to njihova prednost pogotovo u ovakvom vremenu jer s druge strane Trnava se može pohvaliti prekrasnim pejzažima i bogatim vinogorjem. Upravo tu leži njezin golem turistički potencijal koji malo koja općina na području naše županije može ponuditi. Prirodu koja okružuje ovaj kraj treba sačuvati i razvijati da postane perjanica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije. Upravo zbog toga pružam podršku našem kandidatu Dubravku Mikiću koji ima sličnu viziju razvoja općine i svoje zajednice u čemu će uživati i moju pomoć te ćemo zajedničkim snagama kreirati mnoštvo zajedničkih projekata – zaključio je župan Anušić.

bottom of page