top of page

#Neupitno za Đurđenovac, Donju Motičinu, Košku i Feričance




Kandidati za zamjenike župana Mato Lukiće i Josip Miletić obišli su Općinu Đurđenovac u kojoj ih je dočekao kandidat za načelnika Općine i trenutni načelnik Hrvoje Topalović. Razgovaralo se o provedenim projektima i vidljivom napretku cijelog općinskog područja, kojem Županija doprinijela brojnim investicijama.


Inače, Osječko-baranjska županija u ovu je općinu u proteklom mandatu župana Ivana Anušića investirala 17,5 milijuna kuna, a vidljivo je da je svaka kuna itekako opravdana i utrošena na odlične projekte.


Topalović je najavio još progresivniji napredak u iduće četiri godine napomenuvši kako će mu pozornost biti usmjerena na mnoge gospodarske i infrastrukturne investicije kojima će dodatno modernizirati općinu.


Kandidati su u poslijepodnevnim satima obišli i Donju Motičinu gdje ih je dočekao kandidat za načelnika Općine i aktualni načelnik Željko Kovačević. Inače, Općina Donja Motičina s tri naselja i 1.700 stanovnika svrstava se među manje općine u Osječko-baranjskoj županiji, no u protekle četiri godine ostvarila je niz projekata kojima se podigla kvaliteta života svih mještana. Veliku potporu u tomu dobila je od Osječko-baranjske županije čija su izravna ulaganja u tom razdoblju vrijedna tri milijuna kuna.


Načelnik Željko Kovačević naglasio je važnost takve suradnje i pomoći Županije za razvoj Općine. - Ako znamo da općinski proračun iznosi 2,6 milijuna kuna, onda je jasno koliko je značajna financijska podrška Županije od 3 milijuna kuna.Vjerujem da ćemo jednako kvalitetnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom i županom Anušićem imati i u budućnosti – rekao je Kovačević.


Anušić, Lukić i Miletić posjetili su i Općinu Koška u kojoj načelnik Zoran Kovačević “lovi” osmi mandat na čelu Općine na kojem se nalazi još od 1993. godine.  Kandidati su razgovarali o suradnji u protekle četiri godine tijekom koje je Osječko-baranjska županija ostvarila nešto više od 5 milijuna kuna izravnih investicija u Općinu, a župan Anušić je naglasio kako je Općina Koška primjer na koji način se radi i upravlja ovakvim sustavom, što je na kraju i vidljivo po infrastrukturnoj uređenosti svih mjesta u općini. Načelnik Kovačević je dodao da je ponosan na ostvarene rezultate posebno što je Koška prepoznata kao općina u kojoj su besplatni vrtić, školski udžbenici i školski pribor te prijevoz učenika, a stipendije primaju i svi studenti. Obećao je pri tome, jednako snažan angažman i u idućem četverogodišnjem razdoblju u kojem će kaže, nastaviti raditi na brojnim infrastrukturnim, komunalnim, gospodarskim i socijalnim projektima.


Posjetili su kandidati za zamjenike župana i još jednog od osam pobjednika ovih izbora u Osječko-baranjskoj županiji, Marka Kneževića, aktualnog i budućeg načelnika Općine Feričanci. Načelnik Knežević potvrdio je odličnu suradnje Općine i Županije što dokazuje i gotovo 10 milijuna kuna izravnih županijskih investicija. Predstavio je i svoj plan ulaganja u iduće četiri godine u kojem se namjerava okrenuti kontinentalnom turizmu, uz rješavanje infrastrukturnih pitanja te uređenje svih naselja. Lukić i Miletić su se složili kako Općina Feričanci dokazuje da iako je jedna od manjih općina na području naše Županije, kvalitetom projekata i nizom investicija pokazuje konstantan napredak na zadovoljstvo svih mještana.

bottom of page