top of page

Nova dvorana u Područnoj školi u Ivanovcu
Osnovnu školu Antunovac pohađa 295 učenika u 16 razrednih odjela, od čega je u matičnoj školi u Antunovcu 235 učenika raspoređenih u 12 razredna odjela, a u Područnoj školi u Ivanovcu 60 učenika raspoređenih u 4 razredna odjela.

Područna škola u Ivanovcu energetski je obnovljena, a danas je svečano otvorena i nova školska dvorana.


Vrijednost izgradnje, stručnog nadzora i opreme iznosi 457.861,40 eura, od čega su Osječko-baranjska županija i Općina Antunovac uložile svaka po 162.570 eura, dok je Ministarstvo regionalnoga razvoja i Europskih fondova investiciju financiralo s 132.723,00 eura. Postojeća zgrada škole ukupne je površine 656,86 m². Sastoji se od prizemlja i kata. U sklopu dogradnje višenamjenske dvorane rekonstrukcijom je obuhvaćen i dio prizemlja postojeće škole ukupne površine 105,42 m². Rekonstrukcija je obuhvatila adaptaciju prostora za potrebe nove garderobe, sanitarnih čvorova i svlačionica.


Dograđeni dio objekta je bruto površine 310,14 m², odnosno neto površine 282,16 m². Dograđena višenamjenska učionica veličine je 247,50 m² i predviđena je za izvođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture i drugih izvannastavnih aktivnosti, te održavanje priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija u okviru rada škole.


- Nakon što smo energetski obnovili sve škole kojima je obnova bila potrebna, krenuli smo i u izgradnju školskih dvorana. Ova u Područnoj školi Ivanovac jedna je u nizu. Realizirali smo ju u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Općinom Antunovac i naravno Osječko-baranjskom županijom. Cilj nam je svoj školskoj djeci na području županije osigurati što kvalitetnije uvjete rada, učenja i odrastanja – pojasnio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.


Prostor dvorane je opremljen spravama za tjelesno vježbanje i zaštitom za zidove i prozore (košarkaški koševi, golovi, stalci za odbojku…). Rekonstrukcijom i dogradnjom postiglo se poboljšanje učeničkog standarda, odnosno školi se omogućio prikladan prostor za provođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture sukladno predmetnom kurikulumu unutar školske zgrade tijekom zimskih mjeseci.


Comments


bottom of page