top of page

Nova dvorana u Područnoj školi u Ivanovcu
Osnovnu školu Antunovac pohađa 295 učenika u 16 razrednih odjela, od čega je u matičnoj školi u Antunovcu 235 učenika raspoređenih u 12 razredna odjela, a u Područnoj školi u Ivanovcu 60 učenika raspoređenih u 4 razredna odjela.

Područna škola u Ivanovcu energetski je obnovljena, a danas je svečano otvorena i nova školska dvorana.


Vrijednost izgradnje, stručnog nadzora i opreme iznosi 457.861,40 eura, od čega su Osječko-baranjska županija i Općina Antunovac uložile svaka po 162.570 eura, dok je Ministarstvo regionalnoga razvoja i Europskih fondova investiciju financiralo s 132.723,00 eura. Postojeća zgrada škole ukupne je površine 656,86 m². Sastoji se od prizemlja i kata. U sklopu dogradnje višenamjenske dvorane rekonstrukcijom je obuhvaćen i dio prizemlja postojeće škole ukupne površine 105,42 m². Rekonstrukcija je obuhvatila adaptaciju prostora za potrebe nove garderobe, sanitarnih čvorova i svlačionica.


Dograđeni dio objekta je bruto površine 310,14 m², odnosno neto površine 282,16 m². Dograđena višenamjenska učionica veličine je 247,50 m² i predviđena je za izvođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture i drugih izvannastavnih aktivnosti, te održavanje priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija u okviru rada škole.


- Nakon što smo energetski obnovili sve škole kojima je obnova bila potrebna, krenuli smo i u izgradnju školskih dvorana. Ova u Područnoj školi Ivanovac jedna je u nizu. Realizirali smo ju u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Općinom Antunovac i naravno Osječko-baranjskom županijom. Cilj nam je svoj školskoj djeci na području županije osigurati što kvalitetnije uvjete rada, učenja i odrastanja – pojasnio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.


Prostor dvorane je opremljen spravama za tjelesno vježbanje i zaštitom za zidove i prozore (košarkaški koševi, golovi, stalci za odbojku…). Rekonstrukcijom i dogradnjom postiglo se poboljšanje učeničkog standarda, odnosno školi se omogućio prikladan prostor za provođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture sukladno predmetnom kurikulumu unutar školske zgrade tijekom zimskih mjeseci.


bottom of page