top of page

Obalni ophodni brod bio je moj prioritet



Ministar Anušić sastao se u Brodosplitu s predsjednikom Uprave, Tomislavom Debeljakom koji ga je upoznao s aktualnim stanjem projekta izgradnje prvog od ukupno četiri obalna ophodna broda u seriji, čiji završetak je planiran do kraja 2024. godine.


Ministar Anušić nakon obilaska broda u izgradnji podsjetio je kako nakon 14 godina od potpisivanja ugovora i neisporuke obalnih ophodnih brodova Ministarstvo obrane konačno je postiglo dogovor s Brodosplitom.

“Nakon obilaska radova mogu reći kako smo zadovoljni dinamikom kojom se brod izgrađuje, a sve kako bi on na kraju bio spreman za obavljanje svojih zadaća u Hrvatskoj ratnoj mornarici”, rekao je ministar te podsjetio kako je izgradnja ovog broda obuhvaćena aneksom ugovora koji je potpisan s predsjednikom Uprave Debeljakom.


Ministar je kazao kako očekuje uspješan nastavak izgradnje preostala četiri obalna ophodna broda za potrebe Obalne straže RH odnosno Hrvatske ratne mornarice.

“Jedan od mojih najvažnijih prioriteta bio je završiti dugogodišnju agoniju oko izgradnje obalnih ophodnih brodova što je u ovih nekoliko mjeseci moga mandata na mjestu ministra obrane i učinjeno, to mi je uistinu bila jako važna stvar”, zaključio je.



bottom of page