top of page

Obilježavanje dana Koprivničko-križevačke županijeČestitavši obljetnicu stanovnicima Koprivničko-križevačke županije ministar Anušić istaknuo je kako je današnji dan prigoda za posebno istaknuti sve one značajne projekte koji su unaprijedili život njezinih žitelja.


“U proteklih osam godina mandata ove Vlade nitko ne može reći da stvari nisu krenule na bolje što je vidljivo iz postojećih projekata, rasta plaća i BDP-a i ostalog. 17. travnja imat ćemo dodanu vrijednost, a to je da će te, župane i gradonačelniče, imati u meni jednog saveznika više, bilo u Vladi RH ili Saboru, nekoga tko će vas zastupati i pomoći vam i to zajedno sa svima koji su svjesni kako je konačno vrijeme za realizaciju projekata na koje čekate toliko dugo godina”, rekao je ministar te dodao kako vjeruje da će ih zajedno u nadolazećem razdoblju i realizirati.


U svom obraćanju ministar Anušić se osvrnuo i na velikodušnost ove Županije koja je u najtežim danima Domovinskog rata pružila pomoć mještanima njegovog rodnog Antunovca.

“Ovdje u Podravini veže nas puno zajedničkih stvari; uz spomenute projekte veže nas i prošlost. Upravo iz mog sela Antunovac kod Osijeka, upravo ovdje u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Koprivničkim bregima ste primili, dali krov nad glavom i kruh na stol onima koji su 1991. godine morali pobjeći od ratnih strahota. To su bile žene djeca i starci – još jedanput vam se zahvaljujem na tome, hvala na pomoći, hvala na humanosti koja je nama puno značila”, poručio je ministar obrane.


Tijekom posjeta Podravini, ministar je obišao i mještane Koprivničkih Brega te Hlebina.
Comments


bottom of page