top of page

Obljetnica 855. protupožarne eskadrile u Zemuniku



Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice 855. protupožarne eskadrile u Zemuniku Donjem te je posjetio 395. eskadrilu transportnih helikoptera u vojarni u Divuljama.


“Drago mi je da možemo pokazati našu snagu, našu organiziranost i naše sposobnosti upravo kroz Oružane snage Republike Hrvatske. Puno puta ću to reći i puno puta sam istaknuo – Oružane snage Republike Hrvatske su najbolje što Hrvatska ima”, naglasio je ministar Anušić.


Posebno se obratio pilotima te zahvalio njihovom angažmanu, požrtvovnosti i humanosti u borbama protiv požara te naglasio: “Vaš posao je poziv koji živite od 0-24 sata 365 dana u godini i hvala vam na tome, hvala na svemu što činite da bi sigurnije živjeli, a zadaća Vlade Republike Hrvatske i mene kao ministra je učiniti uvjete vašeg rada boljima i kvalitetnijima”.

“Ponosni budite na ono što činite i radite kao što smo i mi ponosni na vas”, zaključno je naglasio ministar obrane.


Ministar Anušić u posjetu 395. eskadrili transportnih helikoptera iskazao je zahvalnost svim pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, svim pilotima i tehničarima te naglasio važnost njihova rada i posvećenosti u obavljanju ključnih zadaća u domeni zračnog transporta i podrške Oružanim snagama Republike Hrvatske.”


“12 000 intervencija veliki je pothvat, velika zadaća i velika odgovornost te još jedan dokaz kako su Oružane snage Republike Hrvatske najveći oslonac Republike Hrvatske i hrvatskog naroda, tako je bilo od početka stvaranja države i tako će biti i u buduće” naglasio je ministar Anušić.



bottom of page