top of page

Otvorena nova zgrada Regionalnog centra kompetentnosti ELPRPOS



U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek danas (23. svibnja 2023. godine) je održana Završna konferencija projekta i otvorenje nove zgrade Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS. Ukupna vrijednost projekta RCK ELPROS iznosi 9.695.362,13 eura, od čega se na projekt uspostave infrastrukture odnosi 3.974.289,41 eura, a 5.721.072,71 eura na projekt uspostave RCK-a. Nova zgrada prostire se na 2.000 m2, a sastoji se od prizemlja i tri kata.


- Uz RCK Elektrotehničke i prometne škole Osijek, u komu upravo završavamo infrastrukturni dio vrijedan gotovo četiri milijuna eura i njegovo opremanje, u Osječko-baranjskoj županiji imamo i RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek. Za centre kompetentnosti odabrali smo te dvije škole jer je tržište rada pokazalo da su ta zanimanja deficitarna, a trebamo imati spremne osobe za taj posao, i to ne samo sa završene četiri godine srednje škole, pa kroz centar kompetentnosti želimo osnažiti kvalitetu učenika za tržište rada. Kod ELPROS-a je to važno i povezano i s novim investitorom, američkom kompanijom Jabil koja će trebati upravo takav profil. Naravno, FERIT će također raditi svoj dio posla, no upravo ovaj dio će biti najzahtjevniji, brojčano najbitniji, za popunjavanje struke koja će trebati raditi u toj tvrtki, a time će RCK ELPROS imati dodatnu vrijednost. Projekt RCK-a je započet prije odluke Jabila o dolasku kod nas, no već tada su se pokazivale potrebe za elektrotehničkim i prometnim smjerom, kao i ugostiteljsko-turističkim - rekao je župan Ivan Anušić.


Dodao je kako je u RCK ELPROS do sada uloženo više od 4 milijuna eura, a projekt se nastavlja nadogradnjom drugih sadržaja. Da bi centar zaživio u punom obliku potrebno je uložiti još oko 5 milijuna eura, odnosno ukupna investicije je gotovo 10 milijuna eura.

bottom of page