top of page

Posjet hrvatskim vojnicima u Poljskoj
 

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan posjetio je (5. veljače 2024. godine) pripadnike 13. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u vojarni Bemowo Piskie u Republici Poljskoj.


Ministar Anušić ovom je prilikom istaknuo kako mu je zadovoljstvo bilo susresti se i razgovarati s pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske u međunarodnom okruženju gdje su ponovo dokazali profesionalizam, snagu, odgovornost i spremnost Hrvatske vojske.


“Pripadnici kontingenata prije vas, a tako ćete i vi, dobivali su vrhunske ocjene za sudjelovanje u misijama, operacijama i aktivnostima. Hvala vam na tome i hvala vam na svemu što činite za Hrvatsku i hrvatski narod. Čuvajte ugled Hrvatske vojske koja je 1991. branila, a 1995. oslobodila Hrvatsku”, rekao je ministar Anušić.


“Svjesni važnosti dobro obučene i opremljene Hrvatske vojske temeljem iskustava iz Domovinskog rata te nužnosti njezinog jačanja u vremenima značajno izmijenjene sigurnosne paradigme, Vlada Republike Hrvatske nastavlja procese modernizacije uvođenjem najmodernijih zapadnih tehnologija u naš obrambeni sustav”, istaknuo je ministar obrane Ivan Anušić.

Comments


bottom of page