top of page

Posjet tvrtkama Đuro Đaković i HEMCO



Posjetio sam danas dvije tvrtke koje već godinama surađuju s Ministarstvo obrane RH - Đuro Đaković i proizvođača radne odjeće i opreme HEMCO. U Đuri Đakoviću trenutačno su na remontu prva 22 od ukupno 89 borbenih vozila Bradley od kojih će do kraja godine Hrvatskoj vojsci biti isporučeno 8.

 

Podsjetio sam i da do kraja mjeseca u 🇭🇷 stiže i prvih 6 borbenih aviona Rafale, da smo ugovorilo još osam Black Hawkova, da ćemo za 9 mjeseci imati prvi obalni ophodni brod te da smo svim djelatnim vojnim osobama podigli koeficijente, u prosjeku 43 posto za one najniže vojničke i dočasničke. I naravno, pobjedničku Hrvatsku vojsku vratit ćemo u Beli Manastir!

Istoga dana, posjetio sam mještane Punitovaca, Gorjana, Satnice Đakovačke i Strizivojne. Brojni su ostvareni projekti na ovom području od energetske obnove, besplatnog školskog obroka, dostupnije primarne zdravstvene zaštite, izgradnje županijskih i ostalih cesta do ulaganja u sportsku infrastrukturu. Lokalno stanovništvo to prepoznaje i siguran sam da ćemo i nakon 17.4. nastaviti razvijati Đakovštinu i  Hrvatsku u pravom smjeru!



bottom of page