top of page

Povijesna investicija u Osijeku i OBŽ - gradi se Jabilov Centar izvrsnostiU osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin započela je izgradnja centra izvrsnosti američke kompanije Jabil Inc. Završetak je planiran za srpanj 2024. godine, a očekuje se da će centar otvoriti 1500 novih radnih mjesta.


– Raduje nas izgradnja Jabilovog centra izvrsnosti za proizvodnju na gotovo 17 ha u osječkoj gospodarskoj zoni u Nemetinu. Riječ je o najvećoj privatnoj investiciji od osamostaljenja Republike Hrvatske, koja će otvoriti oko 1500 novih radnih mjesta. Na njezinu smo privlačenju i realizaciji intenzivno radili pune dvije godine. Uz zapošljavanje lokalnog stanovništva i doseljavanje radne snage, dolaskom velike međunarodne kompanije koja u svijetu zapošljava približno 260.000 ljudi u oko 30 zemalja, Osijek se snažno pozicionira na investicijskoj karti i Europe i svijeta – poručio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u srijedu na konferenciji za novinare.


Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić kazao je da od trenutka kada je postignut dogovor s Jabilom počinje novo vrijeme za Osijek, Osječko-baranjsku županiju i istok Hrvatske u gospodarskom, razvojnom i demografskom smislu.


– Ova multinacionalna tvrtka se odlučila za ulaganje u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji jer kod nas postoji jasna, definirana politička stabilnost što je vrlo bitno za svakog novog investitora. Zajednički nastup Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije sa svim relevantnim službama dao je investitoru jasnu percepciju o našoj ozbiljnosti i spremnosti na suradnju. Osječko-baranjska županija je stavila na raspolaganje kapacitete svojih srednjih škola koje imaju programe srodne poslovanju Jabila, a provodi se i prekvalifikacija dugotrajno nezaposlenih osoba u tražena zanimanja. Čestitam Gradu Osijeku koji je pokazao zrelost i spremnost za ozbiljne, velike projekte i siguran sam kako dolaskom Jabila počinje jedan novi investicijski ciklus koji će promijeniti sliku Osijeka, Osječko-baranjske županije pa i šire – rekao je župan Anušić.

Comments


bottom of page