top of page

Predstavljen vizualni identitet Osječko-baranjske županije Europske regije sporta 2024. godineNa prošlotjednoj dodjeli nagrada najboljim sportašima grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za 2022. godinu, prvi je put predstavljen i vizualni identitet Osječko-baranjske županije Europske regije sporta za 2024. godinu.


Prestižna je to titula koju je Županiji dodijelila ACES European capitals and cities of sport federation na gala svečanosti, upriličenoj u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Višegodišnji rad na razvoju sportske infrastrukture, edukacija i uključivanje svih starosnih skupina u bavljenje sportom, a osobito mladih te podrška vrhunskim sportašima učinili su Osječko-baranjsku županiju prepoznatljivom u svijetu sporta.


- Razvoj sporta i sportske infrastrukture je proteklih godina bio jedan od naših prioriteta, jer smo svjesni benefita koje donosi bavljenje sportom za razvoj mladih ljudi, ali i osoba svih životnih dobi. Osječko-baranjska županija može se pohvaliti i vrhunskim sportašima u nogometu, gimnastici, odbojci, veslanju, tenisu, rukometu i brojnim drugim sportovima. Kandidatura za Europsku regiju sporta bila je logičan nastavak svih naših aktivnosti, a činjenica da smo tu titulu i dobili govori da radimo dobar posao i daje nam motivaciju da radimo još više i kvalitetnije - rekao je župan Ivan Anušić.


Pripreme za „sportsku godinu“ su u tijeku, a prvi korak bila je izrada prepoznatljivog vizualnog identiteta koji je uz kratki video brojnih sportova i sportske infrastrukture na području Osječko-baranjske županije predstavljen javnosti.


- Naša je županija izuzetno dobro organizirana po pitanju sporta bilo amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji velikih sportskih manifestacija. Titulu Europske regije sporta ćemo kvalitetno iskoristiti i tijekom 2024. godinu još ćemo snažniji naglasak staviti na sport, izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša od rekreativnih do profesionalnih – rekao je župan Anušić.

Comentários


bottom of page