top of page

Prijem najboljih vojnika/mornara i dočasnika za 2023. godinuPotpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske u utorak 20. veljače 2024. godine u Ministarstvu obrane uručili su pohvale i nagrade najboljim vojnicima/mornarima i dočasnicima mjeseca te medalje najboljoj vojnikinji i dočasniku za 2023. godine.


Uručivši medalje najboljoj vojnikinji i dočasniku, ministar obrane još jednom je poručio kako su upravo hrvatske vojnikinje i vojnici, dočasnici i časnici, još od vremena Domovinskog rata pa sve do danas, najbolje što Hrvatska ima.

“Hvala vam na predanoj i časnoj službi hrvatskome narodu i Domovini. O tome koliko profesionalno obnašate svoje vojne dužnosti govori i činjenica kako hrvatski narod najviše povjerenja ima upravo u Hrvatsku vojsku”, kazao je ministar obrane te dodao kako vjeruje da će nove generacije pobjedničke Hrvatske vojske, domoljublje i vrijednosti i znanja iz Domovinskog rata, prenositi generacijama koje dolaze.


“Kao ministar obrane nastavit ću se zalagati za daljnje jačanje statusa i položaja Hrvatske vojske u društvu, ali i za poboljšanje materijalnih prava te uvjeta života i rada svih pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH”, nastavlja Anušić. Na kraju, kazavši kako vjeruje da će u obnašanju svojih dužnosti i poslova nastaviti biti Domovini vjerni, poželio im je puno sreće i uspjeha u daljnjem radu i privatnom životu: “Neka vas čuva dragi Bog, neka na vašem putu sigurne i zadovoljne budu i vaše obitelji. Hvala vam još jednom na svemu plemenitom i dobrom što činite za hrvatski narod i hrvatsku državu”.Comments


bottom of page