top of page

Prisega novih ročnica i ročnika Hrvatske vojskeNa vjernost Domovini u Požegi je ponosno prisegnulo 102 ročnica i ročnika Hrvatske vojske.


Ministar obrane Anušić čestitao je ročnicima i njihovim obiteljima te im zahvalio na odluci da obuku odoru pobjedničke Hrvatske vojske te služe svojoj Domovini.

“Posebno ću naglasiti pobjedničke Hrvatske vojske nastale prije 34 godine zahvaljujući dobrovoljačkim odredima i pojedincima koji su bili spremni u civilu bez odore i bez oružja krenuti u obranu Republike Hrvatske”, rekao je ministar Anušić.


Istaknuo je kako danas, 34 godine kasnije, imamo samostalnu državu članicu Europske unije, NATO saveza i UN-a, državu koja ima snažne i jake oružane snage: “Vi ste dio pobjedničke Hrvatske vojske, budite na to ponosni, vi ste nasljednici Blage Zadre i svih onih heroja koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Hrvatske”.


Ministar je naglasio kako Vlada Republike Hrvatske osnažuje i modernizira Hrvatsku vojsku: “Geopolitička situacija nije dobra stoga, moramo biti spremni, moramo biti snažni, opremljeni i naoružani te spremni braniti našu Hrvatsku”.


Na kraju, ministar se zahvalio ročnicima na odluci da budu dio Oružanih snaga Republike Hrvatske te ih pozvao da kroz daljnje specijalističko usavršavanje ostanu u OSRH.
Comentarios


bottom of page