top of page

Promocija kadeta HV
Svečanoj promociji nazočio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade RH ministar obrane Ivan Anušić koji je kadetima i njihovim obiteljima čestitao na promociji te zahvalio na trudu i odabiru da postanu pripadnici Hrvatske vojske.


“Vi ste najbolje što država Hrvatska ima”, istaknuo je rekavši kako su Hrvatska vojska, hrvatske kadetkinje i kadeti, koji će u budućnosti voditi Oružane snage, isto kao i ljudi koji danas vode Oružane snage RH, razlog zašto hrvatski narod uvijek ima najviše povjerenja upravo u Hrvatsku vojsku. “Vi imate tu čast i nosite ju ponosno dalje kroz život, kroz vaše školovanje i kroz sve ono što ćete raditi na korist vaše obitelji, vaše države, vašeg naroda i sviju nas”, rekao je.


Isto tako, ministar je poručio kadetima kako moraju znati i biti ponosni na činjenicu da su oni nasljednici pobjedničke Hrvatske vojske: “Vi ste nasljednici svakog poginulog heroja i svakog preživjelog branitelja koji je svojom hrabrošću, smjelošću i ljubavlju prema domovini izborio neovisnu, slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Vi nosite istu odoru kao što su nosili oni, vi nosite isto znakovlje kao što su nosili oni. Na vas gledamo kao na nekoga koji nosi taj plamen koji je zapaljen 1990. godine dalje u budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda”.Ministar je na kraju u kontekstu specifičnosti vojničkog poziva rekao: “Ovo je poziv, a ne posao. Vi ste taj poziv osjetili i zato ste danas ovdje. Budite domovini vjerni i neka vas na putu koji je pred vama čuva i pazi dragi Bog”, poručio je ministar kadetima.


Comments


bottom of page