top of page

Radni posjet Osijeku



Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u ponedjeljak (18. ožujak 2024.) je uz ministre Piletića i Beroša boravio u radnom posjetu Osijeku.


U okviru Poziva „Zaželi - prevencija institucionalizacije“ uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava predstavnicima 31 jedinice lokalne samouprave, udruga i institucija s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost uručenih ugovora iznosi 30,3 milijuna eura, s tim da se 24 ugovora odnose na korisnike s područja Osječko-baranjske županije, a njihova vrijednost je 24,7 milijuna eura. Realizacijom ugovora zaposlit će se ukupno 633 osobe koje će u narednih 30 do 36 mjeseci pružati usluge potpore i podrške za ukupno 3.718 osoba starijih od 65 godina ili osobama s invaliditetom. Od tog broja čak 2.977 osoba su s područja Osječko-baranjske županije, koja prednjači među hrvatskim županijama u pripremi i provođenju nacionalne strategije transformacije i deinstitucionalizacije socijalnih usluga.




Nakon toga, ministar Anušić je uz ministra zdravstva Vilija Beroša te gradonačelnika Osijeka Ivana Radića i zamjenika župana koji obnaša dužnost župana OBŽ Matu Lukića posjetio KBC Osijek gdje je nedavno s radom počeo novi PET/CT uređaj vrijedan gotovo 3 milijuna eura.


Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić istaknuo je kako će ovaj uređaj spašavati živote te spomenuo i druga ulaganja u KBC. - Bitan je i Objedinjeni hitni bolnički prijam, a najbitnija stvar za približno milijun ljudi koji žive na istoku Hrvatske i gravitiraju oko KBC-a Osijek, je novi Klinički bolnički centar. U visokoj je fazi rješavanja imovinsko pravnih odnosa, spremni smo ove godine ishoditi građevinsku dozvolu, čak i raspisati natječaj za izvođača radova - rekao je Anušić.







bottom of page