top of page

Saborski Odbor za obranu jednoglasno za imenovanje generala Kundida novim načelnikom Glavnog stožera OSRHOdbor za obranu Hrvatskog sabora na sjednici održanoj u petak 1. ožujka 2024. godine, dao je jednoglasno pozitivno mišljenje na prijedlog Vlade Republike Hrvatske za imenovanje general-pukovnika Tihomira Kundida novim načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.


Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić rekao je ovom prilikom kako je procedura za razrješenje i imenovanje načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske propisana Zakonom o obrani.

“U skladu sa propisanom zakonskom procedurom Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj sjednici utvrdila je prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga admirala Roberta Hranja, zbog isteka mandata i prijedlog za imenovanje general-pukovnika Tihomira Kundida novim načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske”, rekao je ministar istaknuvši kako general-pukovnik Tihomir Kundid trenutačno obnaša dužnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, najveće grane Hrvatske vojske, da je sudionik Domovinskoga rata i da je obnašao niz zapovjednih dužnosti u Hrvatskoj vojsci za što je bio promaknut u svojoj profesionalnoj karijeri, odlikovan i pohvaljivan.


Ministar je čestitao generalu Kundidu, budućem načelniku Glavnog stožera OS RH na svemu što je do sada učinio i iskazao zadovoljstvo odgovornošću i shvaćanjem ozbiljnosti situacije imenovanja načelnika GS OSRH. “Kada govorimo o politici, politika se dogovorila i bez komplikacija koje smo inače navikli gledati ovo imenovanje odradila je onako kako očekuje i Hrvatska vojska i hrvatska javnost. Svjesni smo ozbiljnosti ove funkcije koju će general-pukovnik u sljedeće četiri godine obnašati”, rekao je ministar. Ministar Anušić rekao je kako smatra da je napravljen dobar posao i zaključio: “Svi zajedno, general i ja kao ministar sa Vladom RH, krećemo u ono što je u ovom trenutku za OS RH prijeko potrebno, a to je modernizacija i personalnu obnovu odnosno popunjavanje Oružanih snaga RH”.
Comentários


bottom of page