top of page

Sastanak s veleposlanicom Kanade Jessicom BlittMinistar obrane i veleposlanica Blitt razgovarali su o aktualnoj situaciji u Ukrajini i području jugoistočne Europe, kao i o daljnjem produbljivanju suradnje RH i Kanade.


Ministar Anušić i veleposlanica Blitt složili su se kako je pritom i dalje potrebno nastaviti jačati odnose s partnerima i saveznicima te jačati kapacitete nacionalnih obrambenih sustava, a posebno u kontekstu jačanja NATO-a.

“Kada govorimo o daljnjim planovima modernizacije i opremanja naših oružanih snaga, posebno je važno istaknuti veliki potencijal i mogućnosti hrvatske obrambene industrije koja je po svojoj kvaliteti i proizvodima već itekako prepoznata na svjetskom tržištu”, rekao je ministar obrane dodavši kako također postoji i potencijal suradnje hrvatskih i kanadskih tvrtki obrambene industrije.


Veleposlanica Blitt izrazila je zadovoljstvo zbog susreta s ministrom obrane Ivanom Anušićem kazavši kako vjeruje da će se suradnja RH i Kanade nastaviti i dalje razvijati.Comments


bottom of page