top of page

Sastanak s veleposlanikom Slovenije Gašperom Dovžanom

Na sastanku su potvrđeni dobrosusjedski odnosi Hrvatske i Slovenije te odlična obrambena suradnja u svim funkcionalnim područjima, na bilateralnoj i na multilateralnoj razini, u okviru NATO-a i EU-a te regionalnim inicijativama i projektima.


Ministar Anušić istaknuo je kako je euroatlantska perspektiva regije ključan element za prosperitetnu i sigurnu budućnost ovog područja, za što se Hrvatska snažno i dosljedno zalaže te će tako činiti i dalje.


“Hrvatska je predana izgradnji sigurnosti, stabilnosti i otpornosti područja zapadnog Balkana i svjesni smo važnosti integracije država regije u europske i transatlantske strukture. Mišljenja smo da fokus EU-a i NATO-a mora biti stalno usmjeren na naše neposredno susjedstvo te na izgradnju sigurnog i stabilnog okruženja”, poručio je ministar te zaključio kako čimbenici nestabilnosti s kojima se suočava područje u našoj neposrednoj blizini traže još snažniji angažman Hrvatske i Slovenije.


Slovenski veleposlanik Dovžan zahvalio je hrvatskoj strani na pruženoj pomoći u gašenju požara i otklanjanju posljedica olujnog nevremena u Sloveniji prošle godine, gdje su bili angažirani pripadnici i tehnika Oružanih snaga RH.Comments


bottom of page