top of page

Susret s msgr. Jurom Bogdanom u Vojnom ordinarijatu






Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Aušić sa suradnicima sastao se s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj msgr. Jurom Bogdanom u Vojnom ordinarijatu, u četvrtak 21. ožujka 2024. godine.

Na sastanku se razgovaralo o djelatnosti i aktivnostima Vojnog ordinarijata, suradnji Ministarstva obrane i Oružanih snaga s Vojnim ordinarijatom, dušobrižništvu katoličkih vjernika u Oružanim snagama RH.


Također, vođeni su razgovori o organizaciji vojnih hodočašća s naglaskom na hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes, čije su pripreme upravo u tijeku.

“Hodočašće u Lourdes ima snažnu tradicijsku vrijednost, kako za Hrvatsku vojsku, tako i za policiju i hrvatske branitelje. Ne smijemo nikada zaboraviti kako je 1991. godine Hrvatska stvarana s krunicom oko vrata i kako je hrvatski narod preživio težak Domovinski rat uz pomoć svoje vjere i Katoličke crkve”, kazao je ministar obrane te dodao kako Hrvatska vojska uvijek mora ostati uz Katoličku crkvu, kao što Katolička crkva mora uvijek biti uz Hrvatsku vojsku i hrvatski narod.


U tom kontekstu prisjetio se lika i djela svetog Ivana Pavla II. koji je, između ostalog, i svojim diplomatskim djelovanjem pomogao hrvatskom narodu na putu prema samostalnosti.

Poželjevši Vojnom ordinarijatu puno uspjeha u organizaciji još jednog vojnog hodočašća, ministar obrane na kraju je kazao: “Volio bih posjetiti Lourdes jer svi koji imaju priliku, vrate se sa snažnim dojmovima. Želim vam puno uspjeha i sreće u organizaciji hodočašća i neka vas dragi Bog čuva!”.




bottom of page