top of page

Svečana prisega 41. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.U vojarni “123. brigade HV” u Požegi u petak 8. ožujka 2024. prisegnuo je 41. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.


“Vi ste ponos i najbolje što Hrvatska i Hrvatska vojska imaju. Obukli ste vojničku odoru i stavili vojničko znakovlje, nasljednici ste pobjedničke Hrvatske vojske”, poručio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić prisegnulim ročnicama i ročnicima kazavši kako su nasljednici pobjedničke Hrvatske vojske koja je nastala u Domovinskom ratu i čuva hrvatske granice već 35 godina.


Zahvalio im je na odluci za služenje dragovoljnog vojnog osposobljavanja, kao i njihovim obiteljima na pruženoj potpori i usađivanju pravih vrijednosti.


“Želim vam reći da će i Vlada Republike Hrvatske, predsjednik Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera i ja osobno, raditi ozbiljno i marljivo te nastaviti unaprjeđivati vaš status i vaša materijalna prava, kako vas kao dragovoljnih ročnika, tako svih onih koji se odluče za karijeru u OSRH”, rekao je Anušić.


Također, ministar je poručio kako će se nastaviti raditi i na opremanju i modernizaciji Hrvatske vojske.

“Danas vas je ovdje 116, to je prvi put da imamo ovoliki broj ročnika nakon dvije godine služenja dragovoljnog vojnog roka. Sve to znači da Hrvatska ima jake i mlade Oružane snage, one su i cilj našeg djelovanja i u tom smjeru ćemo i nastaviti. Neka vas dragi Bog čuva na vašem putu kao i vaše obitelji, budite Domovini vjerni”, zaključio je ministar obrane Ivan Anušić.Comments


bottom of page