top of page

U Belišće uloženo 6,5 milijuna kuna


Osječko-baranjska županija na čelu sa županom Ivanom Anušićem u protekle je četiri godine u Grad Belišće izravno investirala 6,5 milijuna kuna. Najviše je uloženo u dječji vrtić, osnovne škole, zdravstvene ustanove, ali i druge projekte važne za kvalitetan život žitelja Belišća.

- Vrtić Maslačak u Belišću jedna je od prvih kapitalnih investicija koju smo sufinancirali 2017. godine, na početku mandata. Danas je to vrtić koji je drugu godinu zaredom proglašen najljepšim gradskim vrtićem u RH. Osim toga, izgradili smo i opremili dječje igralište u Bocanjevcima, športski teren u Bistrincima, ambulante u Belišću, otresnice u prigradskim naseljima, obnovili kolnike i podržali manifestacije, a ukupna ulaganja Osječko-baranjske županije u posljednje četiri godine na području Belišća iznose 6,5 milijuna kuna – rekao je župan Anušić.


U 2017. godini je na području Grada Belišća u naselju Bocanjevci izgrađeno i opremljeno dječje igralište u vrijednosti 137.159,10 kuna, a iste je godine izgrađen i športski teren u naselju Bistrinci u vrijednosti 316.004,56 kuna. U ambulantama koje se nalaze u Belišću kroz projekt “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita” nabavljena je nova medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema (EKG, defibrilatori, stomatološka stolica) te informatička oprema ukupne vrijednosti 378. 440,00 kuna.


Značajna sredstva Osječko-baranjska županija izdvojila je i kroz projekt “Besplatan obrok za sve osnovnoškolce” u kojem je prehranu za mališane sufinancirala u 85%-nom iznosu (ostalih 15% pokrio je Grad Belišće, nap.a), a za što je osigurala ukupno 1.018.090 kuna.

Također, Županija je pomogla i u uređenju Ulice kardinala Stepinca, odnosno uređenju parkinga ispred Župne crkve sv. Josipa Radnika, ali i u energetskoj obnovi Vatrogasnog doma u Veliškovcima. Na inicijativu i uz direktno posredovanje župana Ivana Anušića riješen je i jedan dugogodišnji problem, a radi se o postavljanju rasvjete do Svetišta sv. Ane koje je nakon višedesetljetnog čekanja konačno elektrificirano.

Comments


bottom of page