top of page

U Gospodarskom centru OBŽ u Osijeku otvoren Jesenski sajam 2023.U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku danas (6. listopada 2023. godine) otvoren je Jesenski sajam 2023., koji se prvi put održava u novom, suvremenom i multifunkcionalnom prostoru i na novoj lokaciji (Gospodarska zona 10). Uz brojne posjetitelje, prigodnom svečanom otvaranju Sajma nazočili su župan Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborske zastupnice Nataša Tramišak i Vesna Vučemilović, saborski zastupnici Goran Ivanović i Stipan Šašlin, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i drugi uzvanici.


Jesenski sajam 2023. traje tri dana, od danas do nedjelje 8. listopada, a za posjetitelje je otvoren od 10.00 do 19.00 sati. Ulaz je besplatan, a besplatan je parking, kao i autobusni prijevoz koji prometuje na relaciji Gajev trg - Gospodarski centar.


- Ovogodišnji Jesenski sajam jedan je u nizu događanja u Gospodarskom centru OBŽ, novootvorenom i modernom sajamskom prostoru kojeg Grad Osijek i Osječko-baranjska županija zaslužuju. Ovdje je više od 150 izlagača, a organizaciju Jesenskog sajma podržala su i brojna ministarstva. Drago mi je da mogu potvrditi kako su svi termini u Gospodarskom centru OBŽ do kraja ove godine popunjeni te ćemo ju završiti s tri sajma te niz konferencija i summita, a već se popunjavaju i datumi u sljedećoj godini, i to s aktivnostima kojih do sada nije bilo na području Osijeka i Osječko-baranjske županije - kazao je župan Ivan Anušić.


Jesenski sajam 2023. odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a sponzori su Cesting d.o.o. i Nexe d.d.. Bogata sajamska ponuda obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Posjetitelje i ove godine očekuje Izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva, a nastupom mađarskih izlagača i organiziranim susretom s hrvatskim gospodarstvenicima nastavlja se međunarodna suradnja sa susjednom Mađarskom.

Comments


bottom of page